Driftig söndag

Den här helgen har vi byggt vi på våra vuxenpoäng, sambon och jag.
I går kväll var vi hemma och gjorde absolut ingenting. Två heta singeltjejer som somnar i soffan en lördagskväll hör ju inte till vanligheterna. I alla fall inte i det här lilla party-hushållet.

Så i morse slog vi upp våra prinsessögon redan strax efter 08.00. Förmodligen hade vi väl sovit lite till om inte Müsli hade trampat runt i sängarna med sin enorma tratt runt huvudet och bankat i överallt (hon steriliserades i tisdags och är numera en rätt tyst siameshona).
Man tycker ju att hon borde ha lärt sig vid det här laget att tratten är där, runt halsen, men icke!

Så där låg vi nu i varsin säng, med varsin katt och diskuterade hur härligt det faktiskt är att få vakna upp en söndag och vara pigg och må bra. Det händer aldrig oss annars. Nästan aldrig i alla fall.
Vad gör man en söndag om man inte ligger i soffan och har huvudvärk? Vi är nämligen rätt nya på det här, sambon och jag!
Men som de driftiga tjejer vi ju är, studsar vi upp och gör en underbar frukost (Müsli som numera är en VÄLDIGT kelig och mammig siames, följer oss så gott hon kan med sin otympliga tratt) för att sedan röja ut gamla kläder, skåp, kyl och frys... Vi insåg snabbt att vi måste handla, för det var bannemig inte mycket att röja ut i vårat kök.
Nej, det var i stort sett tomt!

Sagt och gjort. Jag för över pengar och vi drar till Coop för att storhandla, (samtidigt som vi åker förbi Emmaus och lämnar kläder och förbi glasinsamlingen för att lämna alla xciderflaskorna som fyllt upp hela tomrummet under vår diskho) som de mogna och vuxna tjejer vi är...
Det börjar med att vi glömmer den milslånga inköpslistan som det ju tagit oss flera veckor att bygga upp, men skit i det. Vi kommer ihåg vad vi ska ha... Mmm Eller huur!

De är smarta på Coop, för det första som man möter är deo, tvål och hudkräm-avdelningen.
Det är nästan elakt att göra så mot två försvarslösa, snart 30-åriga tjejer som gillar att lukta gott.
Så där stod vi och skruvade upp varenda tvålflaska och deo för att lukta på dem.
"Nej, den luktar kokos. Den kan vi inte ha." 
"Fy fan! Och den här luktar vanilj. Blä. Stäng den igen!"
"Kolla den här då..Aroma Therapy Sensual med jasmine, rose and orchid extract..."
"-DEN TAR VI!"
Och så var det i ca 10 minuter vid den underbara luktavdelningen innan vi styrde vår vagn mot frukt och grönsaker, som ju också är rätt kul.
Varje gång som vi storhandlar är vi jätteduktiga och köper mycket och färgglada frukter, som sedan ligger och möglar bort i en skål på bordet. Vi är så sjuukt dåliga på att äta frukt, båda två. 
Det blev en härlig skål full med apelsiner och klementiner idag, som jag verkligen hoppas att vi äter av...
EN klementin borde jag ju i alla fall få skalat mig.

Vidare mot brödavdelningen, där vi snabbt fiskade åt oss ett toast n' roast bröd. Sååå gott med rostade mackor med ost och marmelad. Men det blev såklart knäckebröd och ett nyttigare mjukbröd också. Nån måtta får det ju vara.
Vi är som ett gift par där vi går med varsin hand på vagnen och diskuterar vad vi ska köpa. Vi tittar även på de olika jämförelsepriserna och väljer varor efter det, samt om det är svenska varor eller inte.
Det blev lite jobbigt vid kycklingen, där det var ett väldigt fint erbjudande på dansk kyckling, som vi till slut och efter noga övervägande inte kunde motstå. Pengabingen är ju inte särskilt fet just nu.

Efter att ha gått hela Coop igenom och fått med oss allt vi behövde (fick till och med köpt nya grytlapper eftersom de andra två nästan bara var ett minne blott efter alla elsdvådor och liknande som de har varit med om) jublade vi högt vid kassan när det bara kostade 980 kronor. WOW! Under 1000-lappen är ju helt fantastiskt!
Lyckliga över denna extremt lyckade handling svänger vi förbi Plantagen för att bara titta lite på blommor...
200 kronor senare åker vi vidare hem och kånkar upp allt alla fyra trappor, hittar den gamla inköpslistan och inser att vi glömt handla nästan hälften att vad vi skulle.
Satan!

Nu ska jag hem och ge min pappa en kram på fars dag.
Och sedan vill jag ge ett ett stort grattis till den söta sjuksköterskan som fyller år idag och som jag fick kritik ifrån då mitt bloggande legat lite på is denna väldigt vuxna helg.

Det ska inte hända igen, jag lovar ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0