Bara tandpetare, tandborstning och flourskölj kvar!

"Känner du att du hinner med din fritid?" Frågade min lilla ungtupp till pt när vi hade vårt livsstilsmöte och jag berättade vad jag brukar göra på min fritid.
"Ja, absolut" svarade tidsoptimisten som skulle börja träna.

*Hinner med min fritid!*
Bah!

Jag hinner ju för fan ingenting längre.
Sedan jag bestämde mig för att börja träna så är jag super-idiotstressad för att få in alla mina aktiviteter inom de få timmar som tydligen är kvar efter jobbdagens slut.

Ta idag tex.
Jag slutade jobbet klockan fyra (vilket ju inte är särskilt sent) och cyklade då raka vägen till affären och handlade lite inför morgondagens bullbak med barnen. Sedan direkt hem och laddade första maskinen med tvätt.
Jag visste att det skulle komma folk vid halv åtta, men ansåg mig ändå ha gott om tid att hinna tvätta, träna och dammsuga bort lite katter från golvet.
Klockan fem insåg jag att jag aldrig i himmelen skulle hinna till gymet, och beslöt mig istället för att göra några coreövningar hemma på parketten.

Så där låg jag på golvet, lyssnade på reggae och tänkte på andning, spänna magen, om tvätten var klar, om jag hann laga mat, vad klockan var och vem som pratade på msn, i bara en skjorta och trosor.
Kvalitativ träning här minsann!

Och när Mr Amazing (först av alla och äckligt i tid) knackade på dörren halv åtta hade jag inte tagit ett lugnt och genomtänkt andetag på över en timma.
Jag sprang upp och ner (med famnen full av tvätt) i trapporna, skar äpplen i skivor och blandade smuldeg, dammsög och diskade samt andades väldigt ryckigt och oregelbundet när jag öppnade dörren för att släppa in mannen som stod i trappuppgången och bara skrattade när han såg hysteriska mig.

Men pajen blev klar och sambon hade med sig sushi till min vrålhungriga mage.
Tvätten är snart färdig och jag fick duschat medan gästerna satt i soffan.
Allt blev bra trots tidsbristen och i morgon är det en ny dag med alldeles för få timmar.
Alldeles för få timmar där boxpass ska hinnas med innan middag och umgänge...


Fantasidödaren!

Barn!
Jag säger bara, barn...

Idag skulle de få göra djur och växter till vårt stora lakan som vi har gjort till hav och hängt upp på väggen, och superpedagogiska Babbel står innan uppgiftens start och berättar mycket lugnt och sakligt vad det är som gäller:
"... Så tänker ni noga på hur djuren faktiskt ser ut i våra vatten. Och är ni osäkra, så kollar vi upp det på datorn..."

Alla barnen förstod vad som skulle göras och satte ivrigt igång att skapa.
Garn och pappersremsor flög. Kritor krafsade och saxar klippte. Ideer flödade och limstiften kladdade.
Det var en alldeles underbar arbetsmiljö, förutom det lilla faktum att det skapades de mest vidunerliga fantasidjur.

Ideligen fick jag prata med något barn om hur valarna ser ut. Att maneterna inte är gröna med lila prickar. Att det inte finns några Clownfiskar i vårt hav. Att musslorna bara har en pärla (eller i alla fall inte 12). Osv osv.

Jag höll bannemig på att bli galen!
Hur svårt kan det vara att faktiskt försöka avbilda verkligheten?
Fantasi i alla ära. Den är jätteviktig och jag förringar den absolut inte, men just idag ville jag inte ha några fantasidjur. Jag ville ha "riktiga" djur.

Eller vi kanske har små bedårande prinsessbrännmaneter simmandes i våra kalla vatten ändå?



Och ostron med änglar, ballonger och löv!



Eller knallrosa valar och allt det där.. Vad vet egentligen jag?




Bonne för en dag

Jag måste ju nästan visa vad jag gjorde i lördags, när två underbara killar hämtade upp mig i sin pigga lilla bil (alldeles för tidigt) på morgonen för att köra mig till Mantorp och STCC.
Det var en underbart härlig roadtrip med gungande reggae, chokladbollar och drömmande resemål och vi tre hade en underhållande och rolig dag bland snabba bilar, motorcyklar, skräpmat och bönder.

Herregud, vilka bönner de är, folket som hänger på Mantorp och gillar snabba bilar.
Jag vart nog lite chockad över just det faktum att vi tre var ballast på området ;).
Jag hade ju i alla fall de snyggaste killarna vid min sida, och det kändes fint!

En kille hade köpt en stor plåtskylt till sin bil med den underbara texten: BLACK BEAST
Jag höll på att gå av när jag såg honom komma gående med sin skylt och såg direkt framför mig hur han skruvade på den på sin halvdassiga gamla svarta BMW.
Bara tänk vad han kommer att dominera utanför korvmojjen när han glider upp med sin BLACK BEAST (med abnormt stora slutrör), rullar ner rutan och nickar tyst, men tvärcoolt, åt tjejerna som sitter på träbänken och fnissar.

Trots att jag uppskattar en dag bland upphottade porshar, knäskrapande motorcykelförare och höga motorljud så var det väldigt skönt att sätta sig i bilen och åka hem till stadsliga Göteborg igen.
Det var FÖR mycket bonnigheter för mig helt enkelt, men utan dem hade jag ju aldrig fått allt det här roliga.
Det finns ju inga direkta meckargarage i centrala stan, vad jag vet.








Mina gullechaufförer.
Puss killar, det var supertrevligt!

Fire at will!

Holy lord and mighty madness!
Idag var jag på skjutbanan tillsammans med den kvinnliga delen av kärleksparet och killen med licensen och alla vapnena.

Jag har varit så trött idag, att jag inte riktigt har tänkt klart och då heller inte funderat så mycket på vad det faktiskt var jag skulle göra nu på kvällen.

Vi kommer i alla fall fram och plockar upp två olika vapen, speglar (pricktavlor), patroner, hölster och allt annat nödvändigt inför vår utelektion.
Men tro inte att vi fick stå och skjuta på utebanan inte... Herre jättejävlar vilket ösregn och hagelskur det kom när vi stod där och gick igenom säkerhetsanvisningarna.
Nej, vi plockade snabbt ihop farligheterna och gick in till inomhusbanan istället, där vi började med ett lite lättare vapen.
En tävlingspistol som hade en väldigt snäll rekyl och små patroner.
Gissa tjejen som imponerade stort på sin lärare genom att träffa tavlan direkt och sedan, på 25 meters avstånd, pricka in tre skott så tätt att det räckte med ett klistermärke för att täcka hålen.

Men efter att ha känt på det snälla vapnet gick vi över till den styggare och helt fantastiska Glocken.
Woah, vilket välskapt och urläckert krigsredskap!
Får man säga så?
Är det ok att tycka att något så farligt och (i fel händer) dödligt är vackert och praktfullt?

Vi fick själva ladda magasinet med patroner (9 mm k-pist patroner, mina vänner) och sedan osäkra det innan vi sköt.
Vilken kraft! Vilken rekyl! Vilket vapen!
Helt otroligt, I tell you...

Det var svårare att få imponerande omgångar med Glocken och jag var inte alls lika klockren med det som med det andra, men gud, vilken rolig upplevelse.

Men som alltid när man har roligt, så springer klockan iväg och det blev dags att avsluta alldeles för fort (trots att vi varit där i ca två timmar).
Men man kan inte hålla en riktig pistol i handen utan att latja lite och köra gangstastyle och Clintan... Eller?
Jag kunde inte hålla mig  i alla fall.











Sjukt kul grej jag gjorde idag.
Det kommer att bli fler besök på skjutbanan, believe you me!

Så sjukt trött...

Oj, vilken helg!
Den har inte låtit mig vila många minutrar inte. Det har dessutom hänt så mycket att jag inte orkar skriva om det. Hua!
Men födelsedagsfirande, barrundor, STCC, roadtrips, Porschar, sena nätter, mormorsmiddag, naturgodis, film, middagar och alldeles för lite sömn är lite av vad har jag fått med under dessa 2,5 dagar i alla fall...

Och i eftermiddag åker jag till skjutbanan minsann.

Here we go again!

Jag var på systemet idag, för första gången sedan i somras (jo, det är SANT) och jag hade nästan glömt av hur det brukar vara för mig på systemet.

Jag bad om hjälp, då vinet jag skulle köpa var en present till min kära mormor som fyllt år och bjuder på middag på söndag, och jag är mer expert på vinerna under 100-lappen än de över.
Mannen i den beiga systemetskjortan tittar frågande ner på mig och jag kände mig som en liten flicka som drar i sin pappas tröja och tjatar om ha glass, där jag stod och tittade upp på honom, i hopp om hjälp.

Jag fick till slut en fin flaska rött och ställde mig i kassakön med mitt vin tryggt vilandes mot bröstet.
Redan bak i kön ser jag expeditens blickar och jag kommer med en suck på hur det ju är för mig att handla på systembolaget.
Snabbt plockar jag fram den lilla väskan och rotar bland borstar, kondomer (japp, de är kvar), neccisärer, tuggumipåsar och nycklar för att kontrollera att passet är med.
Puh, jag får handla i dag med!

"Har du legetimation, tack!"
Jag plockar upp det 10-åriga passet och lägger det framför honom och tänker:
*Jo, jag köper nämligen denna 200 kronors flaskan för att jag ska ut och supa mig dyngrak tillsammans med mina 18 åriga klasskamrater idag... Nämligen!*

Han tittar på passet.
Han tittar på mig.
Han blickar ner i passet igen.
Han tittar upp på mig och håller kvar blicken... L ä n g e.
Han sneglar sedan med det ena ögat på passfotot igen samtidigt som han håller kvar min blick med det andra (skickligt gjort, I tell you)

Inte ett ord utväxlas mellan oss under denna andlösa minut och jag fullkomligt vägrar att bryta tystnaden med ett:
"Det ÄR jag!"
... Utan står tyst och väntar på hans tunga beslut.

Det hela slutar med att han slår ihop passet under ett:
"Det blir 200 kronor då tack!"

Jag måste verkligen fixa ordentlig legetimation. Det här kommer inte att hålla länge till...

UNDEBAT!

Tjuvarna på mitt jobb är verkligen fulla av humor.
Att det försvinner saker på en arbetsplats är väl inget nytt, men här försvinner det så konstiga saker hela tiden.
Vad sägs om en batteriladdare, ett fiaspel, tuschpennor, kaffemuggar, KAFFE, plåster och limspatlar för att dra några exempel?

Men idag kom ändå min absoluta favorit vad det gäller stöldgods från skolan.
Någon har nämligen skruvat ner, och vandrat iväg med en hel whiteboardtavla!

Jag skrattade så att kinderna värkte och såg framför mig hur tjuven bar på den här enorma vita tavlan under armen och gick med smygande, höga-knän-steg, bakom den.


Där tavlan fanns innan hänger nu ödsliga lappar med bokstavsträning...


Denna bild är tagen ur ett annat rum... Men visar ändå tydligt att en whiteboardtavla inte direkt är det lilla stöldgodset att föra med sig.

Undrar just vad tjuven skulle ha för användningsområde till sin nya tavla?
Sätta upp den i vardagsrummet och leka "sätta svansen på åsnan" kanske?

Hemlig fruktpaj och konstiga ostar

Andra passet med ungtuppen är genomfört och jag kan tala om för alla att jag lever och mår bra.
Jag kan tala om att även ungtuppen lever och mår bra efter en hel timma tillsammans med mig och mina taskiga skämt.

Han ska ha lite cred ändå för att våga vara så nära mig hela tiden, för när han för tredje gången påpekade att jag måste hålla ihop benen (jag sätter mig bredbent som en karl i bastu vid varje maskin) slapp det bara ur mig:
"Du kan inte komma nu, efter 30 år och lära mig att inte sära på benen?"
"Nej, det är sant. Förlåt mig"
  Svarar han snabbt med ett härligt flin.
"Men här på gymet måste du lära dig att göra det! Men bara lugn. Jag hjälper dig.



När jag till slut kom hem satte jag igång med att göra ännu en kantarellpaj, men nu till mig och sambon.
En kantarellpaj som vi avnjöt framför tv:n med ett glas rött och en frasig sallad vid sidan om.

I pausen kommer det en reklam om någon Toyota eller nåt, där man skulle få 10.000 kr i miljöbilsrabatt om man köpte den inom en viss tidsperiod.
"Men har de inte dragit tillbaka den där rabatten?... Nej, just det ja... De kanske..." Mumlar jag luddigt och tar en ny tugga paj.
"Sitter och talar för oss själva, gör vi" skrattar sambon bredvid och vi båda brister ut i asgarv.

Vi diskuterar vidare om hur gott det är med paj och när jag säger hur mycket jag älskar paj säger sambon:
"Fast jag gillar fruktpaj mest ändå"
Jag tittar storögt och med sanningsenlig förvåning på henne och svarar snabbt:
"Det har jag aldrig ätit!"

Hon tittar på mig med misstrogen blick.
"VA?"

Jag inser när jag kollar in i hennes häpna ansikte vilken sorts paj hon menade och vi brister ut i ännu en smittande skrattsalva.
Hon pratade ju om (vad jag kallar det) fruktpaj och jag ÄR ju, som de flesta redan vet, paj!

Hon berättar sedan om en äpplepaj som hon hade gjort med marängtak och Calvados.
"Calvados?" säger jag frågande.
"Är det typ en ost eller?"

Jag kommer till insikt direkt när jag sa det att min sambo förmodligen inte skulle ha ost i en paj med marängskal och vi vrider oss på golvet och skrattar så att tårarna rinner och magarna krampar.

Tänk vad lite vin kan göra för en middag.
Vi får nog ha det oftare ändå :)

Nu blir det bingen och i morgon är det fredag.
Tjoho!


I'm...

... A menace to society!

Det skrämmer mig lite hur fruktansvärt sugen jag är på det där besöket på skjutbanan som jag har blivit lovad.
Jag vill skjuta riktiga skott på en måltavla så att det nästan värker i mig och jag kan för mitt inre se vilket skrämmande ansiktsuttryck jag har när jag gör det.

Hmm... Antingen så producerar jag en ny tavla med hjälp av all min undertryckta energi eller så behåller jag den till när jag håller i ett livsfarligt vapen.
Tufft val!



I'm smoked

Visst är det så att vi alla har dippar? Att vi alla blir nedstämda och kanske till och med lite bittra då och då i våra liv?
Eller finns det de som går igenom livet med ett konstant och jävligt irriterande leende?
De som alltid är nöjda med vad de har, hur de ser ut, vad de har åstakommit eller bidragit med?
Nej.. Någon sådan människa kan det väl ändå inte finnas!

Jag vet i alla fall med säkerhet att jag inte är en av dem, och någonstans är jag väl glad för det.
Skulle det vara lycka och joy hela tiden uppskattas det väl inte lika mycket ändå.
För det är väl som "de" i klyschan säger; Att du måste nå botten för att kunna uppskatta när det lättar. Att man måste må dåligt för att kunna förstå hur underbart det är att må bra.

Jag är fan inte inne i en bra period just nu.
Det är egentligen ingenting påtagligt som stör min rytm, men jag är så satans låg hela tiden.
Det här med träningen tynger mig såklart, men någonstans så vet jag att om jag bara ger mig fan på det, så fixar jag det.
Maten är vad jag måste starta med. Fyra, nästan fem kilo upp sedan i somras.. Fan!
Det får ju vem som helst att bli deppig. Men jag har ju bara mig själv att skylla och det är bara jag själv som kan gå ner dem igen. Med eller utan pt! (Men efter hot om att bli rökt är det väl bäst att lägga ner de tankarna).

Igår åkte jag hem till Heff med mina nyinköpta kantareller för att laga en kantarellpaj och dega i soffan.
Handyman låg redan där och dunade när jag kom och efter en liten stund kom Handymans partner in crime (i alla fall vad det gäller tatueringar).
Vi fyra åt god paj och kollade lite tv i soffan när även Grizzlynallen klev innanför dörren med sin bärbara hårddisk.
Det diskuterades olika serier och datorkunskaper en stund innan Handymans partner in crime fixade lite varm nyponsoppa med glass, som vi skedade i oss i soffan.
Visst låter det mysigt?

Jag var bland vänner och jag gjorde det jag älskar att göra.
Jag var omringad av fyra härliga killar som jag tycker jättemycket om men ändå så bara det kröp i kroppen på mig, och det tog inte lång tid efter nyponsoppan innan jag tog på mig jackan och åkte hem.
Jag orkade inte... Jag orkade inte vara trevlig och social och jag orkade inte med människor.

Näe.. Jag känner mig verkligen eländig just nu!

Men hur mycket jag än inte orkar med människor, så är jag glad att jag inte är ensam.
Det är en suckarnas dag i dag  kära sambo.
Efter mördarpasset med ungtuppen ikväll kommer jag formodligen vara spak som en agad hund och känna mig alltmer eländig, då jag ju vet att jag inte kommer att få fler sådana pass.
Vad sägs om sambomiddag med candlelights och kanske ett glas vin?
DET var längesedan.

Nu ska jag bannemig ta tag i den här dagen och kanske till och med lyckas förvandla alla mörka känslor till något produktivt nyskapande och kreativt.

Konstigt... Mycket konstigt

Vad ÄR det med barn och deras skicklighet i att aldrig plocka fram någonting.

"Vem är det som har lekt med de här kaplastavarna?" (som ligger utspridda över hela golvet).
Nio gånger av tio möts en sådan fråga av ett rungande och enstämmigt:
"INTE JAG!"

Men jag frågade väl ändå inte vem som inte hade lekt med kaplastavarna utan vem som faktiskt hade gjort det.
Dessvärre är det sällan någon.

Kaplastavarna, pennorna, spelen, bandyklubborna, tofflorna, sofforna och allt annat materiellt på min avdelning är som plockade ur Toy Story.
De verkar liksom leva ett eget, mycket livligt och självständigt, liv...

Så ÄR det!

"Om ett flygplan landar på en fågal, så kan den fågeln faktiskt dö!"

Detta lärde jag mig nu, under morgonlektionen med sexåringarna där de sitter och målar i sina block och pratar om fåglar och flygplan... Mysigt!


Bättre vara tyst & anses som en idiot än att öppna munnen & undanröja alla tvivel!

Aaahhh...
Mr Amazing just left the building.

Givetvis smackar jag inte av belåtenhet för att han har åkt utan för att han, medan han var här, återigen har opererat min dator, och denna gång med ett förbluffande resultat.

Min svarta klump brötar inte längre på som en hel industrifabrik, utan surrar dovt och belåtet likt en tacksam katt på golvet under mig.
Herregud, den är så tyst... Lever den verkligen?
Jag skriver.. Alltså lever min dator!
Oh joy!

Tack som fan A.



Efter jobbet idag, tvingade jag min rätt osugna kropp raka vägen till gymet där 40 minuter på maskinen från hell samt bröst -och bikepsträning väntade.
När jag står och förvrider mitt svettiga ansikte i kolossalt okvinnliga grimaser under bicepsträningen kommer ungtuppen till pt gåendes med en tjej som skulle gå igenom samma genomgång som jag gjorde igår.

"VA?" kan jag inte låta bli att utbrista när han hejar.
"Har du andra tjejer jämte mig? DET trodde jag inte om dig."

Ungtuppen tittar bak på det förskrämda objektet han ska göra analys på, vänder sig tillbaka mot svettiga mig och väser:
"Fan, förlåt. Men du skulle ju inte vara här idag. Torsdag sa vi ju."

Skratt följer och sedan går jag tillbaka till träningen och han till sin lilla genomgång (hon fixade inte övningarna. Varför kändes det så väldigt tillfredsställande för mig)?

Innan han går vidare in på kontoret med sin dam kommer han fram och uppmanar:
"Ta inte ut dig helt nu. Jag har ett riktigt rått program till dig på torsdag som jag förväntar mig att du orkar dig igenom."
"Bah"
svarar jag galet mycket kaxigare än jag är.
"Jag säger som Lotta på Bråkmakargatan. Jag kan ALLT! Utan att åka slalom förstås. Men det kan ju inte vara så svårt. Det är ju bara att vicka på rumpan litegrann."

Och med de orden hängandes i luften som ett eko full i fan, lämnade han mig med ett leende, medan jag satt kvar och funderade på att skjuta mig själv innan torsdagen kommer!


Hjälp!

ÅNGEST!

Ren och skär ångest dundrar och sjuder i ådrorna på mig just nu!
Varför är det jag vill göra fullkomligt pepprat med kostnader som jag aldrig någonsin kommer ha utsikt att lyckas hosta upp flisen till?

Jag hade mitt första möte med min pt idag och den killen kunde ju sitt jobb.
Låt oss helt enkelt säga att han hade enormt know-how om hur man får halvt nergångna 30-åringar att bli peppade till en livsstilsförändring av rang.
Han har tagit, mätt och klämt på hela min (för tillfället) dallriga kropp och han fick mig att göra den ena förlöjligande övningen efter den andra, under härligt peppande om att jag var en naturbegåvning.
Kalla mig lättsåld, men det funkar.

Hans smygskeptiska blickar under livsstilsprofilen fick mig faktiskt att skämmas över hur jag behandlar min kropp och hans sneda leende och artiga skrattande åt mina kassa skämt under hela diskussionen om min mathållning fick mig att inse att min plats förmodligen är nere hos Lucifer himself.

Allt han sa lät så bra och allt vi gjorde kändes så rätt (och ändå var det inget sexuellt).
Jag var råtaggad till att ändra om allt som är jag just nu.
Jag VILL bli sund, dricka mindre alkohol, få en fastare kropp och helt enkelt komma ifas med mig själv.
Missförstå mig inte nu, I love my life, men hade ju kunnat tänka mig en gladare kropp till det livet.

Så vad kostar det då?
Jo, det ska jag tala om för er... Ett program på 6-8 veckor med en pt går loss på 15.500 kronor.
15.500!!! Vem faan har råd med det?

Där satt jag i min gula fotölj och bräkte på hur vi skulle samarbeta i framtiden, min lilla tränare och jag. Hur han skulle få makten att ombilda och forma mig efter sitt eget huvud och att jag minsann skulle ge allt.
"Jag har viljan men inte styrkan" kläckte jag till och med ur mig.
T Ö N T!

"Det är verkligen fantastiskt med så motiverade människor" säger ungtuppen och plockar fram foldern med program och prislistor.
*Hick*

Timman med hälsoanalys som vi hade idag - 600 kronor
Timman med personlig träning som jag ska ha på torsdag - 600 kronor

Pt fem timmar - 2750 :-
Pt 10 timmar - 5000:-
Pt 20 timmar - 10.000:-

Programmet han ville sy ihop till mig - 15.500 overkliga kronor!

Så allt jag behöver göra nu är att råna närmaste servicebutik så kommer jag att kunna få den kroppen jag så eldigt eftertraktar.
MIN kropp!

Där ångesten nu kommer in, är där förnuftet lämpligt nog smet ut.
Jag sitter faktiskt på fullt allvar här, vänder ut och in på mig själv, räknar på fingrarna och funderar på att genom fladdrande ögonfransar och genomtänkta argument försöka trolla fram den här gastronomiska summan till min blonda tränare.

Mitt starkaste argument är att det vore en investering.
Folk köper tv-apparater för betydligt mer pengar, och hur länge håller de?
Jag skulle få hjälp att lära mig allt om hur jag bör träna, äta och leva för att må som bäst.
Jag skulle få någon som lär mig övningar och träningformer som jag sedan kan göra själv och uppehålla formen när de sex helvetesveckorna är slut.
Jag skulle få en kropp som håller länge...

Men herre jättejävlar vad mycket pengar det är.
15.500 kronor för sex veckor är 2500 kronor i veckan, vilket blir 360 kronor om dagen.
Det skulle alltså kosta mig 360 spänn, bara att öppna ögonen varje morgon, i sex veckor!

Det går ju bara inte... Eller?

Med vänliga hälsningar!

Tema havet!

I vårt tema havet jobbar vi just nu med de olika djur vi har i havet utanför oss och barnen arbetar i smågrupper där de skriver fakta om, och målar sina fiskar, skaldjur o.dyl.

Under den kreativa lektionen kommer en kille fram med marulken nedan och säger sig vara färdig.
Som den petiga fröken jag är, ber jag honom att måla den lite till, då den stackars marulken vid tillfället bara var lite blyertsstreck med gröna fläckar på.

När han målat lite till kommer han fram med sin fisk, men då jag i det ögonblicket sitter och hjälper en annan grupp så jag ber honom vänta lite.
Han försvinner en liten stund och kommer sedan fram till mig igen och stoppar, med rak arm, in fisken under min näsa med baksidan upp.

Jag jobbar verkligen med de underbaraste av ungar.
Kolla vad han har skrivit på sin teckning och sedan skrivit under med sitt namn!
I just love it




Billig och nästan helt vit

Jaha! Då var den här... Den var här och den gick förbi. Nästan lite blygsam och anonym, men ändå där.
Min första vita helg sen... Sen... hmmm.... Sedan omätbar tid tillbaka 
Eller ja, lite äggskal eller beige kanske den var, men absolut inte flong full med alkohol, barhäng, odugliga kebaber och klapprande klackar.

Min helg har nästan bara inneburit horisontellt läge med film, god mat, snask och underbara vänner.
I lördags kväll blev Heff och jag i och för sig uppdragna ur soffan för att gå på 30-årskalas med alla boysen.
Det var en hemtrevlig och sällskaplig tillställning med mycket testosteron, öl, chili con carne och snack, i vilken jag fann mig väl tillrätta och frodades bland grabbarna.

Men hur gott jag än mådde, och hur härligt det än var att hålla en kall i handen under de spontana diskussionerna, så var jag inte sugen på att dricka den ljuvliga drycken.
Jag, ölens bästa vän, var inte sugen. Hur är det möjligt?
Weird, men det var en mycket behagligt nykter tjej som istället hade ett öga på sin patient (vilken drack desto friskare) och som vid 00-snåret fick med honom hem till soffans trygga hörn.

Söndagen bjöd på besök av fyra, från lördagen bakfulla och inte lika omdömesgilla som oss nykterister, killar som kom med favoritkakan och kaffe, vilket vi mumsade i oss ute i solen, på gården.
Mer dunande och sedan samlades gänget igen för en middag ute på lokal.
Den manliga delen av kärleksparet kom och hämtade oss fyra som var hos Heff och körde oss till restaurangen i fråga.
En billig 100-lappsrestaurang som under de extremt fattiga omständigheterna passade min plånbok rätt ok.

En billig öl på Kings Head tillsammans med guysen slank också ner innan jag tog Contessa och cyklade hem till min egen säng, som ju stått tom hela helgen.

*bilder kommer vid hemskomst*


Tänkte inte på det

Idag på kortrasten hade jag verkligen ingen lust att veva långhopprepet. Jag var en tråkfröken och jag står för det. Det är kallt och skittråkigt att stå där och veva.
Fattar inte ungarna det?

Efter att ha flytt hopprepet halva rasten kommer en av tjejerna springandes mot mig med bedjande blick och nerdragna mungipor.
"Fröken Babbel, du måste veva åt oss. Det går inte."

Vuxenflykt:
"Men det är bra att träna på det. Det blir mycket roligare för er när ni kan veva själva och kan hoppa när ni vill."

Bedrövad barnmin:
"Vi har försökt, men vi är för korta. Ovalen blir för liten för att hoppa i."

Ja... De är faktiskt så små att man nästan trampar på dem, de nya sexåringarna, så det är klart att ovalen blir hur pyttig som helst när de vevar själva.
Det var lite med svansen mellan benen som jag gick med henne och vevade till ABC resten av rasten.


Soon to be

Lördag morgon och solen skiner kraftfullt utanför Heffs fönster.
Jag kom hit igår efter jobbet och lagade mat, laddade upp med filmer (det plöjs en hel del film här, believe you me), diskade upp och fyllde på i frukt -och naturgodisskålarna.

Efter mat och naturgodis degade vi i soffan och som den goda hålla-sällskap-efter-din-operation-vän jag är, somnade jag som en mätt kattunge i min ända av soffan, redan efter första filmen.
Och sov gjorde jag sedan... Sov, och sov, och sov... Ända till nu!
Märkligt att jag kan vara så vanvettigt trött.
Jag somnade till och med på jobbet igår. Jag skulle ju bara vila i soffrummet lite, men stensomnade direkt och sov sött bland ungarnas färgglada kuddar.

Men nu känner jag mig munter och livlig igen så idag ska jag tvinga ut stackars Heff på sin första promenad efter operationen.
En kaffe på ett kafé är målet. Bar Italia tror jag. Inte för långt om det skulle göra för ont för honom och inte för kort om det skulle gå bra.
Jag tror på frisk luft i en recovoring process och som den nurse jag nu är, ska min patient minsann få ta del av den tron.
Det är en absolut ljuvlig dag och jag har goda förhoppningar på vår promenad.
Men först ska det nog dunas lite till här i soffan och samla kraft.

Som ett kedjebrev!

Den alldeles för underbara Petra utmanade mig angående mode i sin blogg, och här kommer mina svar:

1) Spets
- Jag är en bekväm tjej som mestadels vandrar runt i mjuka Björn Borg boxers, men gud, vad jag älskar spets. Att få lämna det mjuka, bekväma och okvinnliga och få sätta på sig något transparant och spetsigt är galet inbjudande och härligt.
Även om ingen annan än spegeln får se kreationerna så är det en angenäm känsla, för mig, bara att veta att de är där under.

2) Höga stövlar - Oh ja! Love it. Ett måste i alla kvinnors garderob!

3) Vadlånga kjolar - Nej tack!

4) Baggy jeans - Hey! Jag ÄR fröken baggy jeans. Har fler par, än fingrar på händerna.

5) Det dressade modet - Jag är fängslad. Att få byta ut allt baggy mot en slimmad pennkjol och skjorta, eller kostymbyxor och klackar är väldigt tilltalande och intressant och jag gör det oftare än sällan.

6) Halvöppna skor, typ håliga skor
- Hmm.. Kalla mig dum, men vadå ihåliga skor? Är inte alla skor ihåliga? Fattar inte, så pass

7) Kilklackar - Jajemen. En snygg kilklack ger ett klassiskt intryck och kan komplettera en outfit på bästa möjliga vis. Jag röstar för!

8) Capen - Cape? Finns det?

9) Leopardmönstrat - Haha.. Faktiskt. ja, ibland! Jag älskar det otippade.

10) Kappor i glada färger - Kappor... Njae. På andra kanske. Glada färger? JA!

11) Rutigt - Hell yeah! Kjolar med små veck, hattar, halsdukar, skjortor, strumpor.. Rutigt -Alltid rätt!

12) Väst - Beror på. Lika rätt, cool och schyst som en väst kan vara ibland, lika inkorrekt och anskrämlig kan den vara andra gånger. Besynnerligt plagg.

13) Hatt och andra huvudbonader - Gud ja! Finns inget mer at säga! Huvudbonader is the shit. ALLTID!


synonym

Under mellanmålet pratas det friskt om den ena äckligheten efter den andra och under en historia med en mammas avhuggna finger avbryter tråk-Babbel det hela och säger att de kan prata om det sedan, när vi inte äter...

"Ja" säger en av tjejerna runt bordet. 
"Det smärtar i öronen på mig."

"Nej, nej"
svarar killen med historien
"Det var fingret hon hade ont i, inte öronen."

"Jag veeet"
svarar flickan vuxet.
"Jag menar att det är så äckligt"

"Jahaaa"
 nickar han förstående .
"Som selleri?"

Mr Amazingly helpful

Jesus, vad det tar påkrafterna att ligga vaken på nätterna och kolla på film.
I går var jag som ett ursketet päron, efter att ha vaknat på Heffs soffa, åkt till tandläkaren, åkt hem till Heff igen och fixat frukost, åkt till jobbet, jobbat till fem och cyklat hem.

Tanken var ju att jag skulle till gymet direkt, men jag var fasen helt slut.
Det gick inte...
Istället åkte sambon och jag till Delsjön i den vackra höstkvällen och tog ett mycket friskt och hurtigt varv på en timma. (För det var ju inte jobbigt).

Vi plockade upp en sushi på vägen och åkte hem för att ta emot vår dejt för kvällen, Mr amazing, i våra svettiga kläder och vindrufsiga hår.
Trevliga värdinnor, verkligen!

Inte nog med att han fick svettkladdiga kramar när han kom.
Nej, stackarn fick lägga sig raklång på golvet och plocka ut processorfläkt och kretskort ur vår halvdöda dator och sedan göra rent de dammstockade fläktarna med tops.
Det är en riktig man det... ;)

Efter datorfixande fick han dock sin plats i mitten av soffan med en skål chokladpudding i famnen och två nyduschade tjejer på var sida.
Den ena tjejen var dock så trött att hon nästan inte höll ögonen öppna, trots det förstklassiga besöket.
Jag tror faktiskt inte att jag sedan hann lägga mig tillrätta i sängen, innan jag somnade och sov drömlöst (vad jag minns) hela vägen till morgonen då jobbet hägrade igen.




Bikepsar, köttbullar och kärlek

Under v 40 ska vi ha ett Kärlek och Hälsa-tema i bamba, dit barnen får önska maträtter och rita teckningar som ska pryda bambaväggarna.
Efter långrasten idag satte jag igång dem på teckningsmålande och det var en del härliga kreationer som skapades under den timmen, vill jag lova.



"Jag ritar dina bikepsar fröken Babbel. Och en skål med köttbullar, för det gillar ju du."

Rak-lat

Jaha... Nu ligger världens sämsta karaktär i Heffs soffa och dunar under täcken och bland kuddar.
Hon skulle ha tvättat, tränat och fått lite sömn.
Men hey!
Vad är väl tvätt, träning och sömn mot hemmarullade köttbullar, film, godis och ormgrop med fantastiska vänner?

Så om ni ursäktar mig så ska jag nu återgå till odugligt (ligger visserligen redan på rygg i soffan med laptopen i knät) läge och sätta klorna i nästa film.

Tänk vad fint det är att vara vuxen och kunna vara uppe hur sent man vill...

I morgon bitti är det tandläkarbesök.
Spooky

Dags att rensa?

Nu under mellanmålet fick jag ett oförutsett, men i allra högsta grad akut, begär efter tuggummi och började riva i min lilla väska.
Min axelväska är lite som skalmans skal. Där finns allt.
Verkligen, allt!
Idag rotate jag bland annat runt mellan en nagelfil, cykellampor, plånbok, neccisär (innehållande medicin, livsuppehållande lypsyl, hårband, hårspännen, läppglans och en deo), nycklar, headset till telefonen, mynt, bunten med presentkort, passet, ett måttband och en halv borste.

Tilläggas kan ju, att min väska är exakt *tar fram en linjal* 19 cm hög, 15 cm bred och 8 cm djup.

Tillbaka till tuggumina!
När jag rotat runt en stund ser jag något som glänser till i botten, sådär som tuggumipåsen gör varpå jag tar tag i den och rycker till.
Upp ur väskan, i en luftig och väl synlig saltomortal,  flyger två av mina nyinföskaffade kondomer och landar med två smack-smack på bordet framför mig.

*Helvete*
Flink som få krafsar jag ner de glänsande små paketen i väskan igen, under snabba, ängsliga blickar över axeln.

"Vad var det fröken Babbel?"
*oh crap*

"Äsch, ingenting. Ett tuggummipaket bara."
*I wish*

"Man får inte ha tuggummi i skolan"

"Nej, du har absolut rätt. Jag lägger tillbaka det här nu."
*Puh*

Jag kanske klarade av den situationen ok, men kvar är ändå min starka lust efter det mintiga och härligt fräscha tuggummi som nog var det enda jag inte hade i min väska idag...

Säker i tre år?

Efter vår väldigt trevliga utflykt med hela arbetsspåret (där jag hade ansvar för grupp 6. (Ha ha. Gissa om den där fröken Babbel log inombords varje gång hon ropade: "Samling, gruppsex") var jag superstressad över att hinna till mitt möte med barnmorskan.


Då bussen skulle gå 20 minuter innan mitt avtalade möte (total försening), var det bara till att ta fram den glada och mjuka käck -och fjäskrösten och ringa till västtrafik.

Tre vidarekopplingar och fyra telefonister senare hade jag lyckats få tag på rätt man och med fantastiska argument, dealat till mig att bussen körde oss hela vägen till skolan istället för att släppa av oss på sin rätta hållplats, där vi ju vi hade behövt byta till spårvagn och jag hade missat mitt, för mig, livsviktiga Emlamöte.


När vi sedan blev avsläppta på skolan hade jag fem minuter på mig varpå jag lämnade barnen, kastade mig på Contessa och trampade för livet med flätorna fladdrandes bakom mig.

Är det någon som har försökt cykla sitt snabb-snabbaste med en mördande träningsvärk i ben och rumpa?

Det är fan inte kul...

För första gången någonsin, önskade jag att Contessa var en bil.


Sanningen är att jag hade velat ha den där bedövningssalvan på i minst en vecka innan barnmorskan kom med den overkligt stora nålen som skulle operera in en P-stav i armen på mig, men nu hade jag en halvtimma, vilket gjorde mig minst sagt nervös.

"Jo, men det hinner ju hjälpa något mot smärtan på den stunden."

Svarade receptionisten när jag, från Sisjön, ringde och försökte senarelägga den svåra operationen.

*Hjälpa något?*

Vadå, hjälpa något?
Menar hon på fullt allvar att jag kommer att ligga där och känna när någon trycker in ett halvcentimeters brett hormonspumpande chip i köttet på mig?


När jag var yngre var det något som alltid, med största säkerhet, lugnade mina nerver vid rädsla, oro och nervositet och det vad det botemedlet jag sökte vid detta skärrande tillfälle.

Jag gick till Bengans.


Jag har inte varit i en skivaffär på säkert 10 år (jo, jag har varit osäker, livrädd och orolig, otaliga gånger under de åren, men inte kommit på att bota mig så innan) och det var helt underbart att ännu en gång gå där och bläddra bland skivorna.

Innan jag gick därifrån, med en Tom Waits och en Gorillaz-skiva i påsen, stannade jag till i fiket och fick med mig en vacker latte och tiramisuchoklad och styrde sedan stegen, något lugnare, mot min läskiga och sjukt stora spruta.


Trots mina försök att verka oberörd och stencool inför det faktum att jag fortfarande hade känsel i armen, gissar jag att min barnmorska med lätthet såg den hjärtskärande skräcken lysa ur ögonen på mig, samt kanske lade märke till det faktum att jag höll andan och förmodligen var helt blå i ansiktet.

"Jag tycker nog att vi lägger in lite lokalbedövning också, eftersom emlan inte har legat på så länge. Vad tror du om det?"


"Jaa'aa", svarade jag med konstlad oberördhet. "Om du tror att det behövs, så litar jag på dig. Du vet ju bäst."


*Tryck in sprutjäveln med bedövning. Vad väntar du på, kvinna?*


Efter graviditetstest och menstruationscykelkonsultation var det då dags och jag lade mig ner, beredd på och redo för obeskrivlig smärta...
Så är det ju det här med barnmorskor och deras nyfikenhet över andras sexliv, vilket vi visst skulle prata om under denna komplicerade operation, som enligt mig borde ta all hennes energi och koncentration.
"Ja ha, med tanke på när du hade sex senast, så är det kanske någon särskild kille i ditt hjärta nu?"
"njaeee"

"Ok. Så du har bara någon som du träffar ibland och ligger med?"
Uuuh, vad illa det lät...

"well... Jag..."
"Men det är bra. Det är bara nyttigt att pröva på många olika innan man stadgar sig. Och du är ju fortfarande så ung..."
"Men jag..."
  *Äh, va fan. Låt henne tro att jag är 20.*

P-staven kom på plats utan komplikationer och hon pratar lite till om den innan jag får lov att gå. När jag plockat ihop mina pinaler och pracis ska gå ut säger hon, med blicken fastnaglad i mina ögon:
"Ta med några kondomer när du går. Ta hur många du vill."  (Jag ska nämligen tillbaka om två veckor för nytt graviditetstest, och får inte lita på staven innan dess).
"hmm... Ja, det kan jag göra. Jag tar tre..."
"Ta fem. Det är så mysigt med morgonsex"

Fem it is!


Jobbets eftermiddag bjöd sedan på möten angående barn och barnens egna skollekar innan Heff (ja, jag stavar med två f för att jag vill det) kom och hämtade mig inför optikerbesöket där han ville ha hjälp att hitta rätt bågar.

Efter det åkte vi och storhandlade till honom så att han har allt han behöver hemma efter operationen som han i skrivandets stund genomgår. (middagen som vi planerade att laga försvann någonstan i den enorma påsen med naturgodis som jag köpte till oss).
Vi ställde sedan av motorcykeln tillsammans med Heff och sedan åkte vi tre, Heff, Heff och jag hem till Heff där vi mölade godis och kollade på tre filmer i en ormgrop i soffan.

03:00 ringde jag en taxi och åkte hem...

träningsheroin

Träning i all ära, men de här endorfinerna tar ju kål på mig.

Efter en jobbdag från 07:30 till 20:15 cyklade jag raka vägen till gymet och körde crosstrainer och triceps tills sambon kom och hämtade mig.
Vissa hämtar barnen på dagis, andra sina sambos på gymet, vid stängningsdags.

Nu sitter jag här i gymkläderna och är på väg in i duschen.
Klockan är halv elva och defenitivt sängdags för mig, då jag ska upp 06:30 i morgon igen (måste hinna göra matsäck också... 06:15 it is) och jag borde verkligen skrika efter min nybäddade säng efter den här intensiva dagen.
Men jag är inte trött!

Hela jag hoppar av piggendorfiner och sängen är nog det sista jag har i huvudet nu. Jag vill göra saker... Olika saker... Massa saker... Fan!
Jag vet ju hur fruktansvärt det kommer att vara i morgon bitti, då endorfinerna slutat leka i blodet på mig och jag vet ju hur jag kommer att gny mot den mjuka kudden och svära förbannelser över den alarmerande telefonen.
Jag vet att jag kommer att ha ångest över att det är mörkare på morgonen och svära förbannelser över mig själv för att inte ha gått och lagt mig tidigare.
Jag vet detta, men vad hjälper det nu, när jag är pigg?

Oh, crap!
Bäst att lägga fram kläder i förebyggande syfte (som till ett barn) och bäst att ladda kaffekokaren inför matsäckslagandet i morgon bitti.

Japp... Bäst att förbereda sig på helvetet självt i morgon bitti.




Ta du lite till. Det får allt plats!



Är det inte konstigt ändå, att marmeladen på min avdelning tar slut så fort?

Får jag skratta?

En förälder som lämnar sin son nu på morgonen:
"Hej!"
"Godmorgon, godmorgon" kvittrar jag, mycket piggare än jag känner mig.

"Det sa jag inte. Jag sa hej!"

Uppochner

Usch, vad låg jag var igår.

Efter att ha kommit hem från utställningen och i vemod packat undan Müslis saker lade jag mig i soffan och kände mig ensammast i hela världen.
Det var inget bra på tv och ingen "rolig" online på msn.
Sedan orkade jag i ärlighetens namn inte prata i telefon med någon heller,så jag lyfte ju inte direkt luren och försökte få kontakt med omvärlden.

Nej, jag låg i soffan med en stor sköld av ensamhet över mig och kände mig... Ja, ledsen!
När sambon kom hem satte vi på Spirited Away, vilken är en av de finaste filmerna jag vet, i hopp om att jag skulle känna mig lite bättre.
Men efter ca 20 minuter in i filmen sov vi båda, ända mot ända i soffan.

I morse slog jag upp ögonen och möttes av strålande sol samt Müslis pigga, klarblå ögon!
"God morgon"  tycktes de säga "ska vi leka?"
Hon drog sitt favoritsnöre (från ett linne hon bestämde sig för att adoptera) över magen på mig och hoppades på att få jaga lite.

Sambon och jag gjorde en nyttig frukost och tog sedan en promenad ner till stan, i den friska och kyliga höstluften.
Det blev en härlig promenad och sedan lunch i Haga, innan vi gick hem och jag tömde garderoben från sommarkläderna för att fylla på med den kommande vintern.
Efter ett par vändor på vinden gick jag till gymet, gav maskinen from hell en 35 minuters omgång och lät sedan mina ben få veta att de lever inne på gymet.
De fyra trapporna upp till lägenheten, efter det, var en skakig resa vill jag lova.

Med lite tur blir det en båttur ikväll med den gröna marelden glittrandes i vattnet.
Let's hope so!

Fy faan

Jag är en tjej som gärna undviker att gå på offentliga toaletter.
I bland har nöden dessvärre ingen lag, och nästan varje gång det händer, så slås jag av varför jag undviker dessa toaletter.
Vad e det med människor?

Det värsta av allt är att de som klagar mest (enligt mina egna forskningar) på offentliga toaletter är tjejer, medan de som är absolut grisigast, är just tjejer.
Tjejtoan på uteställen tex, är alltid mycket äckligare än killarnas.
ALLTID!
Det ligger ofta använda tamponger och bindor på golvet, kiss på utsidan och pappershanddukar som gör stopp i toan, medan det på killarnas toa i värsta fall har varit en vinglig snopp. (Ha.. Har jag hört).

Why?
Är tjejer så äckliga hemma också?

Skärpning brudar!

Beauty pageant no more

I dag har jag varit på en beauty pageant.
Det är sant.
Mamma hade anmält. 350 spänn kostar det visst.

Nu kan man ju lätt tänka sig att en tjej som ska vara på skönhetstävling sitter hemma kvällen innan och målar naglarna, nopprar ögonbrynen, förbereder sig mentalt och vaxar benen.
Det gör nog många med, men inte denna inte.
Nej, nej.
Hon möter istället upp sina underbara ladies på en restaurang i stan (efter att givetvis ha fixat klart allt inför tävlingen) och dricker ett par kalla (bara några, jag skulle ju upp tidigt och vara fräsch) under härligt tjejsnack.

Killarna vid bordet bredvid beställer in en helt fantastisk småplockstallrik som vi tjejer länge satt och suktade och luktade efter innan jag helt enkelt inte kunde hålla mig, utan lutar mig över och frågar:
"Ursäkta mig killar... Vad betalade ni för det där enorma fatet med kärlek?"

Fyra ansikten vänds mot mitt (som är farligt nära kanten på deras bord, med näsan mot deras mat och ögonen blickande uppåt mot dem själva).
"Vill ni ha?"
Jag sätter mig käpprätt upp igen "Hrmm.. Nej, asså, jag bara... Vi..."
"Jo, men seriöst. Ta skiten. Vi är bara glada att bli av med det."

Fatet langas, under våra pinsamt vaga protester, över till vårt bord och vi mumsar faktiskt i oss de härliga räkorna, oliverna, hummusrörorna och allt annat gott som killarna ratade.
Efter maten lutar jag mig över till dem igen:
"Ursäkta mig killar... Vad betalade ni för ölen ni har där?"

Vi tjejer skrattade så vi tjöt, men killarna verkade inte fatta humorn i det.

Det var en väldigt trevlig kväll, vilken sambon och jag avbröt vid 03-tiden, då vi åkte hem och åt upp chokladen som fanns i köksskåpet innan vi lade oss, utan vare sig tandborstning eller avsminkning.



07:00 i morse ringde klockan och jag gick upp, kokade kaffe, plattade håret, drog på mig kläderna, lade på mascara på mascaran, rougade till kinderna, rullade på deon, gjorde en spray and walk med parfymen, väckte sambon som skulle köra, drack upp kaffet, borstade tänderna, packade ihop vad som skulle med till tävlingen och åkte... -HÄRLIGT sommarfräsch!

The beauty pageant ägde rum i en stor baskethall och vi sladdade in precis i sista stund för den obligatoriska hälsokontrollen, med boxar, stolar och väskor om vartannat i våra famnar.
Vi fick vårt nummer (351) och plats (A-gången) -eftersom alla har bestämda platser att vänta på under tävlingsdagen, och vi installerade oss under muntert prat med mottävlarna (som varit där länge och redan gjort i ordning sina platser), innan vi gick till kafeterian och köpte frukost.

Första och andra deltävlingen gick väldigt bra och det blev en (inte helt oväntad) "finalplats" till Panelen, som det kallas.

Men väntan dit var lång, och eftersom sambon och jag var mer intresserade av oss själva än att titta på andras försök att nå Panelen, så tog vi bilen och åkte till affärerna omkring...
Det blev en dyr runda vill jag lova, men nu har jag bra träningsskor, sport-behåsar, linnen och byxor inför min hårda träningsframtid.
(Pappa, jag diggar alla de underbara mysisarna som jag ärvde av dig som fan, men de är dåliga på att andas och de blir så tunga när jag svettas, eftersom de är så stora och inte andas).

Tillbaka igen blev det panel och där gick det sådär... Men en andraplats blev det ju i alla fall och det är väl inte helt illa pinkat...



I dag har jag varit på en beauty pageant.
Det är sant.
Mamma hade anmält. 350 spänn kostar det visst.

Min vackra Müsli skulle få visa upp sig igen, efter två bara-skrota-hemma-tillsammans-med-Hallon-år och hur det gick har väl redan framkommit.

Det är inte det jag vill prata om nu.

Visste ni att människor som ställer ut sina katter gillar mat?
Mat och Crocks.
Mina ljusblåa Foppatofflor (som förövrigt kommer att brännas snart) hade känt sig som hemma direkt i detta heaven of Crocks. Gula, rosa, blåa, svarta, lila... You name it.
Det matchades till och med till kläderna. Hua!

Människor som ställer ut sina katter gillar alltså mat... Och Foppatofflor... Och stora, dassiga T-shirtar.
Överallt gungar det även läskigt stora bröst som vilar vid någons navel och överallt visas det celluliter som ligger och gottar sig under någons, alldeles för högt uppdragna, mjukisbyxor.

Seriöst.
Människor som håller på med katter ser smutsiga, slabbiga och tjocka ut. Jag var lika stor som vissas överarmar!
Varför är det så?

Katter är ju oerhört renliga djur som förmodligen aldrig skulle lämna hemmet sommarfräcsha eller med pälsen i oordning.
Det slog mig verkligen idag, där jag satt alldeles ensam (efter att sambon lämnat mig) och tittade på folk, hur jag inte passade in där, min sommarfräschhet till trots.

Anledningen till Müslis tävlingsuppehåll har varit att hon absolut inte gillar dessa skönhetstävlingar och det visar denna världens snällaste katt mer än gärna med fräsande, morrande och läskigt stela rörelser.
Dagen idag var ett litet test för att se hur hon tog det nu, efter kastrering och vila.

Jag själv har väl alltid tyckt att det har varit lite dorky, men det har ändå varit kul att vara där.
Det var roligt att mingla bland människorna, lära mig regler och trix och framförallt, att vinna.  För vann, det gör hon nästan gämt min vackra flicka!

Idag kände jag mig mest malplase och ensam.
Müsli vantrivdes och jag likaså.
Ett tydligt tecken på att vår utställningskarriär nog är över var i Panelen, där Müsli på sitt raka och ärliga sätt talade om för domaren att:
"HÅLL TASSARNA BORTA FRÅN MIG, ditt freak"
Och jag fick helt dåligt samvete över att jag inte riktigt brydde mig över att det var den snälla average girl-katten bredvid min vackra terrorist som faktiskt vann.

Jag unnade allt till den hoppande, skrattande, tjoande och handklappande ägaren till den andra katten.
Vad glad hon blev!
Det är klart att hon ska få vinna när hon blir så glad.
Jag hade ändå inte velat ha porslinsfiguren, den gröna plånboken, matburken, lypsylet man kan ha runt halsen, almanackan och allt annat krimskrams som hon vann.
Jag gick till och med och lämnade tillbaka vad Müsli hade fått när hon, vid nomineringen, gick vidare till finalen.
Vad ska jag med det till?
Jag vet att min katt är finast i hela världen. Det räcker för mig

Det är ändå med lite sorg i hjärtat som jag skriver om denna sista utställning, för jag har verkligen tyckt att det har varit roligt innan.
Jag har varit en supernördig kattutställare, men en stolt sådan.

Nu är jag bara kattägare, men fan så stolt jag är över mina två flickor!



Dr Jekyll and mr Hyde?




Bad Girl.. BAD!

Jag såg en naken man idag!
Det var ett fint ögonblick i mitt liv.

Efter ett pass med rygg och biceps stod jag lite i skymundan och stretchade, mina ännu inte existerande, biceps med hjälp av dörrkarmen.
Vad jag inte hade tänkt på (vansinnigt orutinerat av mig när jag i efterhand tänker på det) var att min dörrkarm vette mot herrarnas omklädningsrum.

Precis när jag byter arm och vänder mig om, går en musklad snygging in i omklädningsrummet, och min hungriga blick följde honom så långt det bara gick. (Sådär gubbsnuskigt med ögonen tydligt granskande från fötterna och upp till huvudet. Shame on me) 
Men just som härligheten går ur bild och jag söker med blicken mot något annat gott att vila ögonen på, under den trista stretchningen, hajar jag till och vrider snabbt tillbaka huvudet till omklädningsrummet.

En snopp!
Hey, hey, hey!

Först får jag lite dåligt samvete och vänder bort huvudet... -Bara för att direkt vrida tillbaka blicken för att se om den nkna kroppen var kvar.
Tack någon, för svängdörrar!

Jaha!
Då blev jag en fluktare.
En snuskig, smutsig, lortaktig, oren, snaskig, grisig, äcklig, oanständig, fräck, ful, skabrös, pornografisk, motbjudande, avskyvärd, vedervärdig, otäck, förhatlig, vämjelig, äcklig, mycket obehaglig och helt ruskig person...

Men det var ändå ett förtjusande och rätt så tilltalande fluktande.
Denna nakna manskropp var ju behaglig att titta på. Så praktfull och utsökt propotionerlig... Och magnifik och, herregud... Glänsande!

Ok, Sara!
Sök hjälp... Eller änu bättre. Skaffa dig en karl.
Det här är FAN inte ok!

*Jag lovar härmed (med mitt tyngande dåliga samvete) att hitta ett annat ställa att utföra mina strechningar på efter mina pass på gymet.*





Inte lika coolt

Min läpp har ett blåmärke!

Har ni hört något så fånigt?
Ett blåmärke på läppen... Kunde jag inte ha fått behålla min lilla, men ändå väldigt bultande och närvarande, fläskis ändå?

Oh crap!

Filmkväll

Gissa hur nöjd jag var när jag igår fick ett sms av Heff, som löd:
'Vad har du på dig?'

Nu var han (dessvärre) inte ute efter att prata snusk med mig under eftermiddagen utan ville se om jag var klädd för att åka motorcykel, vilket jag ju alltid är, oavsett klädsel eller tid på dygnet.

Så efter jobbet (med Drop-in, kaffe, bullar och BARN) plockade jag med mig min nyinköpta svamp och gick ut på gatan där en härlig knutte väntade på att få plocka upp mig.
Då han har en otrolig respekt för min kära mamma hade han med sig alla skydd en tjej kan behöva (och får plats med på kroppen), vilka jag snällt (bara liiite gnäll över den varma jackan) tog på mig innan vi styrde hojen mot Bästebror där vi plockade upp lite filmer till vår film -och middagskväll.

När middagen -helstekt fläskfilé, gräddig kantarellsås, kokt potatis och färgglad sallad (inte lika fint som potatispurjolökpulver, men ändå helt ok) var klar kom sambon och gästade oss vid köksbordet, innan vi alla tre dunade ner oss i soffan med choklad, te och Wanted...
Åh, härliga mysiga kväll!

Dags att jobba lite nu kanske :)

En volymfråga

Ett kokt ägg, en apelsin, en banan, bär och ett äpple finns det inte en chans att jag kan få i mig på morgonen (eller under någon tid på dagen för den delen)?
Men ett kokt ägg och en mixad drink av en apelsin, en banan, bär och ett äpple slinker ner hur lätt som helst.

Är inte det lite konstigt?

Sovlös

Jag hade svårt att sova inatt igen.
Låg och vred mig under skumma tankar länge, trots Sex And The City till 23:30 och seeeen läsning ur tegelstenen.

Kanske är den där espresson (som man får tugga i sig) efter träningen, inte en så bra idé trots allt.

Men har ni sett en rykande kopp espresso?
Hur i hela världen ska man (helt hypotetiskt) kunna motstå det när man kommer ut ur omklädningsrummet, helt skakig i kroppen från de urlakade musklernas totala tömning på styrka och syre?

Särskilt också med tanke på ens espressomaskin (helt hypotetiskt) är på lagning någonstand långt, långt borta.

Hur ska man då kunna motstå frågan:
"Vill du ha en liten kopp espresso så här efter träningen?"

Jag kommer att ha så ont... Träningsvärken jag redan har, är INGENTING!

WHOA!
Verkligen... WHOA!

Idag fick jag veta att jag lever ska ni veta!
Första boxpasset höll, utan överdrift, på att ta livet av mig.
Undrar om någon av alla de där typ 25 underskrifterna jag skrev under berättar om vad som händer om någon gäst på gymet skulle få en hjärtattack och under ett pass?

Kom ihåg; Liljor... Liljor i mängder om en olycka skulle hända mig under nästa pass...

Min astighta instuktör lät mig inte ta det lite lugnt bara för att jag var ett blåbär utan vare sig styrkan eller uthålligheten som de andra behagade ha inte. Oh, nej!
"ARMHÄVNINGAR!"

Kommenderade hon militäriskt, då jag kollapsade och inte orkade med en magövning med en satans (tung) boll.
"RIKTIGA armhävningar"
Kom det sedan, när jag ändå så lydigt vände mig om och kämpade på, fast på knäna.

"Kom igen nykomlingen! Garden upp!"
"Såja, nykomlingen! Ge inte upp nu... Vinkla armbågen och slå in honom i väggen! ...GARDEN!"
"Bra där nykomlingen. Vinkla höften i sparken och ta iii. DÄÄÄR ja!"

Från mig kom det mest läten som:
"Aaarrrghh"
"Ha ha ha ha"
"Hoaaah"
"Haaah"
"Mmmppf"

"Mamma... Hjälp!"

Jag var drypade våt efter en timmas sparkande, hopprepshoppande, uppercutande, krokande och partnerbytande.
(Jag måste skaffa mig träningsbyxor som inte väger fyra kilo extra när jag blir svettig om jag ska hålla på med det här. Mina stora joggingbrallor är inte helt optimala har jag märkt).

Sedan har man väl inte varit på sitt första boxpass på riktigt om man inte fått sig en liten fläskläpp .. Eller?
Vid cirkeln stod jag med den stora padden (vad den nu kan heta) och mot mig kommer en... Jätte.
2,20 lång, 100 pannor stor och en jävligt taggad min.

Det var där "Mamma... Hjälp!" kom in som ett kvidande ljud i mitt liv, samtidigt som jag med tankeföringens hjälp försökte trycka mig själv genom golvet.
Något som jag självklart misslyckades med, utan breddade benen så mycket jag vågade utan att hamna i split eller bli alltför kort(are), och gjorde mig redo att flyga in i väggen!

Nog fladdrade jag runt lite, men han var ändå rätt juste...
Men då han ju var rätt lång så råkade en av sparkarna snudda vid min, i koncentrationens ögonblick, öppna mun och mitt huvud flög runt som de gör i alla coola filmer (sådär i slow motion och med salivet flygande).
Men hey.
En fläskis hör bara till, så jag skakade på huvudet och uppmuntrade honom att sparka vidare, samtidigt som jag sträckte lite osynligt på mig och höjde padden.

Det var grymt kul och jag ska absolut dit igen och träna upp min uthållghet och styrka. Nästa onsdag kanske!

Efter gymet kom sambon och mötte upp mig och vi gick en 45 minuters rask promenad innan katterna fick sig ett bad, de nya kantarellerna stektes upp och svetten duschades av.









Kalsongtricket... True or false?

Jag står i klassrummet och diskar upp efter mellanmålet när jag hör hur tjejerna bakom mig pratar under tiden som de pärlar sina pärlplattor.
Tjejen i mitten av de tre:
"Jag vet vad kalsongreppet är. Det är när man drar i kalsongerna i rumpan och drar dem över huvudet."
De andra två bredvid henne:
"Nääää, det går ju inte!"
"Jo, det är sant. Min brorsa sa det."

Tjejerna fortsätter att pärla och jag diskar obekymrat vidare.
Efter en stund hör jag ett skrattande tjut bakom mig och när jag vänder mig om för att kolla vad som försigår brister jag ut i ett rungande asgarv.

Pärlplattortjejerna bestämde sig visst för att utöva kalsonggreppet i praktiken...
Tjejen som berättat om tricket hänger med rumpan upp i luften, medan de andra två står bakom henne och lyfter upp henne genom att dra och slita i de vita små trosorna för att trä dem över hennes huvud.
Och tro mig, de kom rätt långt.
De vita tyget blev nästan helt genomskinligt av att bli uppdraget mot flickans skulderblad.

Mellan skrattsalvorna fick jag ändå hejdat tjejerna från att fortsätta sitt experiment, även om jag måste erkänna att jag hade velat veta om de skulle lyckats.

Jag är inte snäll

Det var ett stort lopp för de äldre eleverna på skolorna i stadsdelen idag, och vi i de lite yngre klasserna var givetvis där och hejade på.
"Mina" elever stod mot slutet av sträckan och hejade för kung och fosterland och klappade händerna när de rödsprängda och anfådda ungdomarna sprang förbi.

Efter ett tag av duktiga springare kommer det en tjej som med tydligt kroppsspråk visade att hon hade tagit ut sig totalt. Hon hade så uppspärrade ögon, så hade du slagit till henne i bakhuvudet, skulle ögonen poppat ut (som på en King Charles Spaniel).
Hennes kinder var blossande röda, halsen flammig och andningen hackig.
Hon gick lätt framåtlutad, med blicken fäst på ett okänt mål lång, långt borta och hennes fötter skrapades efter henne i varje steg.

Hon såg förmodligen precis ut så som jag själv gör på maskinen from hell.

Då kläcker en av mina hejarpojkar:
"Men SPRING då!"

Hade någon sagt så till mig den sista minuten på maskinen from hell hade jag förmodligen (med mina sista, livsuppehållande  krafter) flugit på personen i fråga och slitit sönder kläderna (eller halspulsådern) på denne...

Nu vände jag mig istället om och skrattade åt kommentaren, som ju satt som ett smäck på den stackars flickan som, med blicken fäst på samma oidentifierade mål, fortsatte förbi oss som om hon inte hört någonting!


hihi

I bamba pratas det entusiastiskt om en film som några av barnen hade sett i helgen.

"... Ja,"  ivriga ögon "för han hade sådana där goda-fe´ föräldrar!"

Trött, såg-du-filmen-över-huvud-taget-röst:
"Det hade han inte alls!

Hög-i-falsett-det-gjorde-jag-verkligen-röst:
"Jooo, det hade han visst. Marge och..."

Lättad-jaha-var-det--du-menade-röst:
"Gudföräldrar menar du."

ALARMAAAA

Min sambo... Oh, som jag älskar henne!

Men varje gång hennes alarmklocka ringer är det jag som, innan jag ens öppnat ögonen, står bredbent i sängen, kisar mot det onda ljuset, känner mig för med armarna och försöker lokalisera vart branden är.

Varje gång hennes alarmklocka ringer känns det som att någon varsamt drar bort håret från mitt öra, böjer sig ner mot det blottade och intet ont anande örat och VRÅLAR:
"VA FAAN GÖR DU KVAR I SÄNGEN? RES DIG UPP DITT LATA, ODUGLIGA, JÄVLA HELVETE INNAN JAG SKICKAR HUNDARNA PÅ DIG!!"

Det finns nästan ingen som kan se så rädd ut, som en rädd neger (förlåt, mörkhyad) med sina lysande ögonvitor, mörka irisar, mörka hy och stora munnar, men när min sambos väckarklocka ringer och jag i skräck spärrar upp ögonen och drar efter luft ,som efter en adrenalinspruta i hjärtat, slår jag nog både Eddie Murphy, Chris Rock och Martin Lawrence i rädda miner.

Där jag alltid ligger och snoozar några gånger efter att min telefon föriktigt talat om att det är dags att vakna, går min sambo alltid lydigt upp, efter att hennes har gett sin mycket tydliga order om uppgång.

Som sagt, till och med jag står ju (nästan) i givakt de mornar som hon går upp före mig.

Jag tror att min sambo är bra mycket smartare än vad jag är.
Tack vare att hon har detta alarm som sparkar upp henne med en gång, får hon mer tid på morgonen.
Hon hinner koka kaffe, kolla lite dator, duscha ibland, fixa med lunchlåda, äta frukost, sminka lite...
Men framför allt... Hon hinner andas OCH kommer i tid till skolan.

När jag väl behagat stiga upp och kastar en blick på klockan är det så som jag föreställer mig att hamna under vattenytan en längre och panikartad tid.
Jag tar ett djupt andetag, famlar efter kläder och tar på mig dem samtidigt som jag rafsar ihop håret.
Brötar ihop en fruktdrink (till grannarnas och ibland sovande sambons förtjusning), häver den i tre enorma klunkar samtidigt som jag lägger tandkräm på tandborsten och borstar tänderna under deopåtagning och skoknytning.
Till sist rensar jag kattlådan (om jag fortfarande kan hålla andan) och kastar mig sedan ner mot Contessa som står i startgroparna, redo för vansinnesfärden mot jobbet, där jag till slut kommer upp till vattenytan och kippar efter luft...

Undrar om alarmet som väcker dig på morgonen talar om vilken sorts människa du är?


I DECLARE WAAAR!

Maskinen from hell ska ha det så hårt va!

Idag när jag gjorde min svettiga halvtimma på bandet började That 70s show på tv:n och som vilken normal 30-åring som helst, så ville jag ju hellre titta på det än lyssna på radion, vilket jag för tillfället gjorde. 
Då händer det...

När jag tar upp telefonen från fickan för att stänga av P3 kommer vänsterfoten lite utanför rullbandet, varpå jag snubblar till och åker en liten bit bak, under ett panikartat:
"Åh, herregud!"
 -Samtidigt som jag famlar efter kontrolldisplayen och med blixtens hastighet trycker på knappen som saktar ner på tempot.
Faktiskt, när jag tänker efter, skrattliknande likt när hela min familj satt samlad framför tv:n och med koncentrerat fladdrande tungor och vild blick spelade Track n' field på Nintendo 8 bitars. 
Då använde vi en tesked över A & B knapparna för att nå upp till maximum speed, och ungefär så gick mitt finger över hastighetsknapparna idag.

"Ojdå, är du ok?"  Frågar det vackert sviktande steget bredvid mig. (Hon flåsar inte ens, den bitchen. Själv rosslade jag ju som en 85-årig gubbe med kroniskt obstruktiv lungsjukdom redan efter 10 minuter).

"Ha ha, Jo det gick bra, tack"
  Flåsar jag muntert, men ger det svarta monstret en mordisk blick innan jag fäster ögonen på tv:n och tänker diaboliska tankar om att förinta alla världens löparmaskiner.

Mage, axlar och underarmar gick sedan relativt smärtfritt och i morgon blir det box.

Nu däremot, blir det sambons chokladpudding...
Men det är jag värd, efter min dust med maskinen from hell!



Here we go, tuesday

04:40 tittade jag på klockan sista gången inatt.
06:30 ringde den och berättade att det var dags att gå upp... Men tro nu inte att det var den ljuvliga sången från telefonen som väckte mig denna gråa tisdagsmorgon.
Nej, nej. Innan dess hade nämligen ljuvliga Hallon redan väckt mig med sitt hulkande kräkande.

Oh joy, att börja dagen med kräks!

Morgondrinken gick bra, äggkokandet likaså.
Frisyruppsättningen (vilken är nödvändig, då lössen härjar -IGEN. Va är de barn och deras förbannade löss) gick inte alls, varpå flätorna regerar igen.

Kom jag i tid till jobbet?
Såklart inte...

Är jag på gott humör?
Jajemen! Jag har ju börjat träna!

Svett i ögat är obehagligt. Särskilt om det sker på maskinen FROM HELL!

Det här är lite humor ändå.

Klockan är 01:15 och jag kan inte sova.
Sambon snusar sött med terroristerna tätt ihopslingrade vid sin sida och jag orkade inte läsa mer ur min tegelsten till bok: Aldrig fucka upp av Jens Lapidus.
Han är sjukt cool, den där Jens.
Jag fastnade direkt efter Snabba cash och efterföljaren gör mig inte besviken.
Snubben kan tugget so to speak!

Men till sömnlösheten igen nu då.
Då det inte är den käcka och behändiga lilla pocketbindningen jag läser så är det ett träningspass i sig bara att bläddra sida, liggandes på rygg eller på sidan i sängen, så efter en timmes läsande och två bortdomnade armar gav jag upp och beslutade mig för att sova.
Mmm, eller huuuur!

När jag dunar ner mig bland kuddarna och blundar kan jag nämligen inte se annat än mig själv, springandes på maskinen from hell.
Den synen i sig är väl helt ok, men det stannar ju dessvärre inte där.
Bakom mina blundande ögon spelas det om och om upp en trevlig liten film om hur jag snubblar mellan stegen och rasar ner på bandet, slår näsan i kontrollpanelen (krossar den med största säkerhet), landar på det (under mig) snabbt rullande, svarta bandet och kastas med en duns ner i en okontrollebar och (från näsan) blodig hög av armar och ben på golvet, bakom maskinen... Till de vackert sviktande stegens mästare runt omkring mig's enorma förtjusning!

Anledningen till mitt fall är olika mellan blundningarna.
Ibland fäller jag mig själv medan jag byter låt på mobilen, ibland trasslar jag in mig i headsetet.
En gång ökade jag hastigheten, en annan gång fick jag en droppe svett i ögat (det hände på riktigt idag. Sved som fan)... Men slutet är ändå alltid detsamma: Jag i en hög på golvet, bakom det stora, onda, svarta monstret!

I morgon ska jag minsann ta upp striden med maskinen from hell igen.
Den jäveln ska inte få vinna över mig om han trodde det. Nejdu, den här tjejen är en fighter och jag tänker kuta tills han ger sig och ser sig själv besegrad.
Vid det laget finns det nog risk för att jag är maratonlöpare på OS nivå, men det är kanske det som kallas för en win/win?

Hmm... Undrar om jag ska våga mig in till sovrummet och bädda ner mig igen. jag ska ju ändå upp igen om knappa fem timmar!
Lika så bäst kanske.

Jag har dessutom, under tiden här nu, lyckats äta upp vad som var kvar av söndagens godis.
Vad bra. Blev jag av med det problemet.

Word!



Så här glad ser en nytränad, nyduschad och nystartad tjej i Majorna ut!

Jodå!
Visst traskade jag till gymet idag, precis som utlovat.

Den ena ägaren välkomnade mig med en kram och gav mig ett kort som lovade en espresso efter träningen, vilket jag tacksamt tog emot innan jag gick in till alla maskinerna.

Först svettades jag ymnigt på löpbandet i fem fruktansvärda kilometer.
Jag höll faktiskt på att dö. På riktigt!
När jag stapplade av bandet from hell vek sig benen som döda kvistar på mig, varpå jag höll på att göra en Bridget Jones (efter hennes spinningpass) och fick i diskret, men full panik, tag i väggen framför mig.
Efter att ha samlat mig i två sekunder satte jag siktet mot papper och rengöringsväggen för att torka bort resterna av mig själv på löparbandet.
Jag vinglade fram som en fyllegubbe mellan löparband och cyklar, med blicken fastnaglad på mitt mål.
Hmm... Vältränad tjej här, verkligen!

Efter att ha sköljt mitt rödsprängda ansikte med iskallt vatten på toan tog jag tag i mig själv igen, ändrade musiken från house till hip hop i telefonen och gick beslutsamt ut till gymet.
Triceps, HERE I COME!

Efter tre härliga tricepsövningar brände jag av lite bröst också, innan jag (efter ca två timmar) hämtade mina prylar i skåpet och gick ut till receptionen.
Där möttes jag av den andra ägarens kramar och fick mig sedan en rykande och härlig espresso där jag satt på en barstol och pratade träning med killarna bakom disk.
En av dem slängde åt mig en liten chokladbit, som jag tacksamt mumsade i mig till det ljuvliga kaffet. Det är nog inte bra för kroppen att chockavsluta med chokladen. Det är nog bäst att jag bara trappar ner lite...

Efter att ha suttit där i fem minuter var jag skickligt inlurad på den enes boxpass på onsdag och hade nästan lovat att vara med på den andres body pump senare i veckan.
I morgon blir det dock axlar och mage :)

Japp...
Jag känner mig redan som one in the family på gymet och är sjukt laddad inför höstens nya fräscha jag!

Första dagen på gymet idag

Jag fick ett telefonsamtal nyss.
Det var min snygga (har jag hört) 25-åriga personliga tränare som ringde och ville boka tid.
Nu finns det ingen återvändo längre. Nu måste jag verkligen göra detta.
Wiieeehh och hjälp!

Nästa tisdag blir det hälso -och livsstilsfrågor samt måttagning på den här tjejen innan programmet sätts.
Skitläskigt!

Underbara barn

Vet ni vad?
Jag har faktiskt världens bästa jobb!
Jag har det...

Jag har några barn i klassrummet nu (de som inte har gympakläder) och vi har det så himla mysigt.
Vi plockar ner gamla teckningar, rensar kludd och sätter upp nya bilder på väggarna.

Vi skojar med varandra och pratar om "gamla tider."
Det är en helt underbar jargong och jag bara njuter av att ha previlegiet att vara här, tillsammans med dessa underbara energiknippen.
 
Det här kommer att bli en BRA helg!

Go' morron Go' MORRON...

Oj, vilken morgon!
Eftersom jordgubbarna i morgondrinken var stelfrusna (varpå drinken blir helt stabbig) skulle jag fylla på med en liten skvätt juice, och lämnar då handmixern ståendes i bunken för att gå till kylskåpet.
Det var ju uppenbarligen en alldeles fasansfullt dålig idé då hela konkaronget åker i backen och jag har jordgubb/äpple/banan-slamsor i hela köket... Och i hallen!
Upp på skåpsdörrar, dörrkarmen, lådorna, mig själv... (mycket mer än vad som framgår av bilden).
Voine voine!

Men hey!
Jag ska ju börja träna, vilket gör vem som helst på bra humör, så det här var väl inget.
Gnolande börjar jag torka upp den rosa geggan och gör klart vad som gick att använda av drinken. Jag kompletterade det med ett ägg istället.

Sedan kom nästa utmaning!
När jag cyklade till jobbet kom det en enorm vattenpöl i min väg.
En sådan vattenpöl som man inte cyklar genom frivilligt.
Kruxet var, att på ta mig fan alla håll runt sjön i cykelbanan var det en A-brunn och alla vet väl att det är fullkomligt livsfarligt att gå eller cykla på en A-brunn.
Eller i alla fall för kärlekslivet.

Nu var det bara att välja: Bli blöt eller få avbruten kärlek!
Kanske är det så att det är bra att ha en kärlek för att vara rädd att få den avbruten, men å andra sidan är det ju ingen hit att få kärleken avbruten innan man ens funnit den. (Kanske förklarar mitt eviga singelskap. Mamma... Körde du över en A-brunn med barnvagnen utan att knacka mig tre gånger i ryggen? Gjorde du det? Herregud)!
Nej, det fick bli vattenpölen...



Dags för möte...

Nu jävlar!

Gäddhänget, dubbelhakan, magamöban och tröttheten... Vet ni vad?
BITE ME and UP YOURS!

Den här tjejen signade minsann upp sig på gym idag.
Ett år med 399 kronor i månaden fattigare och två heta pass med personlig tränare. (25 år, snygg och singel tydligen... 12, snygg och singel med andras ord).

Det var så jäkla härligt att äntligen GÖRA det. Bara trampa in på gamla gymet och slänga fram visakortet.
Och gissa vad?
Ägaren på gymet var väldigt glad att se mig igen. Jag fick minsann en kram och allt, trots att jag inte har varit där sedan 2004 tror jag. (Jag svek dem ju med Slottskogsvallen ett par år).

När jag då står där och har skrivit på alla lapparna (typ 25 underskrifter), varför det nu ska skrivas på så jäkla mycket bara för att få bli lite fast i kroppen igen, så säger supertränade tjejen bakom disk:
"Men när tar du ditt första pass då? Ska jag skriva in dig i morgon?"
Tyst, inte lika vältränad, tänkande kund på andra sidan disk:
"Njae, i morgon hinner jag nog inte" (Slutar fem, sola, duscha, byta om och hem till bögen i församlingen för att bli lite salongs.. Nej i morgon finns det ingen tid att börja träna).

Käckt, vältränat leende:
"Ok.. Lördag då?"
Snett, tuggumituggande leende:
"Oh nej.. På lördag är jag bakis. Det går inte!"

Oförstående, vältränat leende:
"Vad sägs om söndag? Två dar i rad är du väl inte bakis?"
*Hrmm... Neej, inte alls.. Vem tar du mig för egentligen?*

Ett leende som nästa klyver den tuggumituggande kundens ansikte i två delar:
"Vi tar måndag... Måndag är en utmärkt dag att börja träna på"
Glatt , vältränat leende:
"Underbart. Då ses vi på mitt step-pass"
*Woah! Hejda sig nu. Jag är en gymtjej... step låter så gayigt. Kanske senare, kanske body-pump... Kanske!*

Men måndag it is...
Fika med morsan direkt efter jobbet och sedan åker träningskläderna på och jag entrar gymet.
Ska nog börja med triceps.
My favourite!

Tjoho!




Jag är tillbaaaaaks

Nu är jag nog lagad...
Efter att ha spenderat två dagar i soffan och sängen med en nästan omänsklig trötthet har jag nu kommit ikapp mig själv, och skojar och tramsar med ungarna i vanlig ordning.

Bort med gnälliga trött-Babbel.
Hon är fan inge ball den!



jag är så TRÖTT

Jag är så trött!
30 år och helt slut i kroppen...

 Förkyld, ont i ryggfan, molande huvudvärk, stressad på jobbet (nu börjar det igen), vill så mycket, orkar inget.

Visserligen lyckas jag alltid pressa mig till att göra saker ändå, vilket medförde att jag inte kom isäng förrän närmare 05:00 i måndags, (nejdå, ingen alkohol) varpå jag igår, när jag kom från jobbet vid 19:30 bara stöp i säng och sov som en skogsarbetare ända till det att klockan ringde 08:30 i morse.
Nu går jag här med en värmekudde över axlarna och tycker extremt synd om trötta och hängiga mig.

Efter jobbet (17:00) är det tvätt och fika på stan + att Snygg-Erik och min framtida träningskompis kommer över på den vansinnigt goda kaffe-baileys-fikan som vi ska ha.

Det är stress men rolig stress, så det får gå!
Kroppen får vila på nätterna, för nu har jag inga planer på att vara uppe till 05 på i alla fall... Hmm...
Två dagar!

RSS 2.0