Helgupdate!

Ja, mina vänner! Då var det söndag kväll och ännu en helg har bara dundrat förbi mig.
I fredags hade vi vår västindisk-inspererande reggaefest med jobbet, och det var sjukt kul att bli vittne till gungande 50-åringar under Afromans Because I Got High eller Sizzlas Smoke The Herb...  Jag tror inte att de lyssnade så mycket på texterna, mina underbara kollegor.
Men allt eftersom kvällen närmade sig natt blev det mindre reggae och mer hip hop och Carola (beroende på vem som var dj) och dansgolvet var fullt av lärare med fantastiska dancing moves.
Den lilla elevassistenten höll sig i bakgrunden och fixade spellistor, plockade disk och minglade runt bland borden. 

När klockan närmade sig 23.00 gick brandlarmet och hela rummet fylldes med tjock vit rök.
Det blev ett galet kaos av virriga pedagoger som med viftande händer och uppspärrade ögon sprang om och över varandra för att komma ut från röken.
Min enda tanke var att rädda allt det tekniska (fråga mig inte varför, för jag har ingen aning var de tankarna kom ifrån) varpå jag dyker in i datorskåpet för att få ut den bärbara hårddisken, men när min chef ryter åt mig att vi måste utrymma rummet sliter jag tag i det som ligger närmast och lämnar nöjt rummet med ett tangentbord och en trådlös mus i famnen.
Ute i tamburen står alla förvirrade kollegor med sina jackor, väskor, sprit och allt annat de lyckats rädda från den icke existerande branden. 
Själv står jag och kramar om ett tangentbord...

Men när vi vädrat ut röken och snackat med securitas tar jag med mig mitt tangentbord in i rummet och drar igång musiken igen. Festen fortsätter och alla är nöjda.
Några av oss drog iväg till Musikens hus, där en annan kollega hade en spelning med sitt band och oh my gaaaad, vad alternativt det var där inne!
Vi kände oss vansinnigt malplacerade bland alla svartmålade ögon, stripiga frisyrer, nitar och "konstiga" kläder.
Att folk sedan satt på golvet, i olika grupperingar, gjorde ju inte att det kändes mer som ett ställe för mig. Det fanns jättemånga fina och fullt dugliga stolar i lokalen. Varför inte använda dem?
Vi drog istället vidare mot Tranquilo, där det blev vilda sambadanser och rumpskakande resten av natten...

Lördagen bjöd på uteritt i Onsala och lax till middag innan vi tog på oss parningsdräkterna igen, sambon och jag, och drog ut på stan.
Vi stod på gästlistan till Aveny nr 1, men när vi kom dit så stod det bara 12 åringar i kön, vilket vi inte var så sugna på.
Då vi ville ha en lite mer mogen och vuxen publik gick vi till Nivå  (för där är alla så mogna och vuxna nämligen) och betedde oss väldigt vuxet och sofistikerat i soffan med varsin cider i handen och spanarblicken på "on".

Efter att ha varit vuxen ett tag gick jag vidare mot Inferno för att möta  upp en vän när han slutade jobba. Så där stod jag i min korta kjol, drack en öl och väntade medan de räknade kassor och torkade bord. När Inferno var släckt och låst tog vi en taxi till Orgia, där det var ett dundrandes holabalou med dansande människor och klirrande glas... vi trängdes där ett tag men gick sedan vidare till Tranquilo där vi stannade till halv åtta på morgonen och då höll jag på att  bryta ihop av trötthet och smärta i fötterna, efter att ha klapprat runt i mina höga klackar hela natten.
Vi trettioåringar orkar inte med ungdomarna längre. Vi behöver våra åtta timmars sömn.
Så är det bara!!!

Nu blir det chokladpudding med sambon innan jag dyker ner i min nybäddade säng och drömmer om min väldigt roliga, men kraftsugande helg...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0