Polisens uppgift är att upprätthålla allmän ordning och säkerhet samt förebygga och undersöka brott.

Påsklov på jobbet och ungarna har med sig diverse leksaker och annat kul som de sysselsätter sig med under dagarna då deras fröknar sitter vid datorn och bloggar eller snackar skit över en... Två... Eller fyra koppar kaffe.

En av sexåringarna på grannavdelningen är helt, och då menar jag verkligen helt, såld på poliser.
Han är den vänaste av små människor och hela den här polisfixeringen passar honom inte alls faktiskt. 
Jag skulle förmodligen bara skratta om han som vuxen polis skulle haffa mig för något brott, (jag givetvis inte begått) gett honom en kram och gått därifrån med ett moderligt leende på läpparna.

Något av det absolut roligaste i hela min arbetskarriär hände igår, då vår lilla polis som vanligts prang runt och jagade alla andra, som var bovar, viftandes med sina pickadoller, rapporterandes i sina walkie talkies och då och då blåsandes i sin visselpipa (den övningen fick han inte göra ofta för sina dötrista fröknar).
Jag och en kollega från grannavdelningen satt och pratade om något väldigt viktigt över kanten på våra gröna kaffekoppar när kopplet av bovar tjutandes galopperar in i klassrummet med denna fantastskt fina lilla polis, indianhoppades, efter sig.

Mitt på klassrumsgolvet, precis framför mig och min kollega, tappar vår respektingivande polis, i sin vilda jakt, hela sitt överbelamrade bälte under ett öronbedövande skrammel.
Han tvärnitar och står helt tyst och stilla och tittar förtvivlat på högen av pistoler, telefoner, handklovar, walkie talkies, batonger och annat bråte som ligger utspridda runt hans fötter.

Vi kunde bara inte hålla oss under denna fantastiska syn, utan brast ut i ett diaboliskt asgarv där kaffefontänen var farligt nära (men jag lyckades svälja innan) och vi hickade gråtandes fram "förlåt, förlåt, men det såg bara så roligt ut" till det stackars barnet som fortfarande stod helt stilla och tittade med förvånade och oförstående ögon på sina polissaker på golvet.

image200

Idag är han igång igen och haffar bovar som aldrig förr...

Min snygga väninna... Jag finns här för dig 24/7!

Kommentarer
Postat av: who

han är ju grym, har värsta bältet med saker. Antingen blir han polis eller maffiaboss.

2008-03-28 @ 11:23:51
Postat av: Petra

Mina fyra ungar har också påsklov, därav bristen på egentid framför datorn =). Man måste ju roa de små liven heeela tiden! Suck... på min tid minsann...! ;-)
Men jag är inne och läser emellanåt! =) Kram!

2008-03-28 @ 13:47:50
URL: http://iconfess.blogg.se
Postat av: Niklas Malmgren

Ha ha ha... barn är så underbara... :-D

Tur du höll kaffat kvar i mun, annars hade han nog haffat dig för förargelseväckande...;-)

2008-03-28 @ 14:44:15
URL: http://nickem.blogg.se
Postat av: sara

Med tanke på att han blev TOTALT avbeväpnad på en tiondels sekund hade han inte haft mycket att komma med mot sin flabbande fröken.

2008-03-28 @ 15:47:50
URL: http://vildhallonet.blogg.se
Postat av: Niklas Malmgren

Sant... Han måste känt sig naken den gode polisen... Tror jag måste lära honom några bra grepp... :-)

2008-04-01 @ 10:34:18
URL: http://nickem.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0