Terapi

Varför har jag den här bloggen egentligen?

Jag lurar mig själv ibland och tänker att det är för att roa min lilla läsarskara (underbara, trogna lilla läsarskara på ca 40 personer om dagen) trots att jag ju inte ens vet vilka ni är, (Jo, jag vet ju några, men långt ifrån ens hälften) men så är det ju givetvis inte.

Bloggen är för mig.
Ni som läser är "bara" en underbar, men tyvärr ibland hindrande bonus.
Misstolka inte nu, för jag är jätteglad att ni läser och hänger med mig under dagarna. Det är en härlig känsla som jag mår bra av och jag vill inte för något i världen ta bort det.

Det är bara det att just nu vill jag skriva massor.
Jag vill skriva av mig om allt som ändå tynger mig, eftersom jag inte pratar av mig med någon, men skriver jag ner det så berättar ju jag för 40 random människor istället och det är kanske inte så lämpligt (mest för min egen skull eftersom jag ju väljer att inte berätta något för någon, trots att jag ändå gör det här för er... Weird).

Jag känner mig som Baloo, när han förgäves står och försöker hålla upp apornas tempel från att rasa.
Det känns som att alla (inte alla såklart, men många) runtom mig vill ha något av mig som jag inte riktigt kan ge dem.

Mina närmaste vänner har (inte med flit givetvis) slängt en bomb i ansiktet på mig som har smällt och lämnat ett stort blodigt köttsår. Sådana sår läker långsamt, och de lämnar fula ärr som är väldigt svåra att få bort.
Jag är ledsen tjejer, men jag kan inte ge er vad ni vill ha av mig just nu. Jag vill ge er allt och lite till, men jag kan bara inte. Inte nu och inte än. Jag vet att det bara är välmening and I love you lots, men jag måste få smälta detta och bearbeta det på mitt sätt.

Jag har fått en "ny familj" som ringer och vill träffas.
Jag har ju redan en familj. En familj som jag älskar och som jag ser som min, men helt plötsligt efter 30 år, så finns det en till och de vill väldigt gärna träffa mig.
Jag kan inte prata med min första (och riktiga) familj om den "nya" men jag vill heller inte såra eller förstöra något med de som efter alla dessa år tagit mod till sig och hört av sig.
Men jag är helt enkelt inte redo att komma och visa upp mig än. Det har gått 30 år och jag måste få bearbeta även det här på mitt sätt och i min takt.

Jag har en underbar mormor som tyvärr gärna skulle se att jag löste hennes största bekymmer i livet.
Jag är ledsen mormor... Det är jag verkligen.
Jag vill givetvis att du ska må bra på alla sätt eftersom jag tycker så oerhört mycket om dig, men jag kan inte vara bollplanket i den här situationen.
Det sliter sönder mig.

Jag har en jobbsituation som tynger mig.
Jag älskar mitt jobb och jag går dit på lätta fötter varje morgon, men de stegen börjar faktiskt bli lite tyngre nu.
Min nya kollega är, i mina ögon, totalt inkompetent och det märks skrämmande väl hur klassens sammanhållning och tydliga ramar börjar knaka.
Till och med föräldrar har tagit upp saken lite försiktigt, och då är det illa.
Att denna (för terminen vikarierande) kollega sedan inte ser vad som håller på att hända, utan verkar lägga större delen av sin energi på att trycka ner klassens elevassistent (Hon gör andra saker också, men känslan är densamma), gör det inte lättare direkt.

Jag är ingen ängel, det ska gudarna veta, men just nu kämpar jag så att svetten lackar med att hålla ihop ungarna och hjälpa till att få det att fungera fram till terminens slut för att sedan se vart jag tar vägen.

Sedan oroar jag mig så mycket för...

Oj...
För att inte vilja berätta något har jag nu berättat en hel del... Inte allt, det finns mer innanför det svarta hårskalet, men det var ändå skönt att ha fått ur mig lite.
Fast nu måste jag ändå hejda mig...
Jag får gå ut och spendera lite pengar istället. Vad sägs om skor, dator och kamera?

Jag lovar att hitta skojigare saker att skriva om i morgon.
Det finns ju faktiskt massor av underbara och härliga roligheter i mitt liv.





Kommentarer
Postat av: Kanske?

Lilla vännen, det är för mig i stort sett helt omöjligt att förstå detta, jag läser din blogg, ser dina bilder och tror att du har ett bekymmerslöst fantastiskt liv, men, givetvis är det inte så... Jag vet vänner och löst folk i min närhet som man tror har
härliga liv utan problem, men skrapar man lite på den perfekta beläggningen så ser man rosten därunder.. Det är faktiskt så, jag tror alla har problem, alla har något stort enormt problem som ingen vet om men gnager dem nåt otroligt, även jag, och tydligen då utan att man förstod även du lilla vän... Lider med dig, hade mer än gärna varit ditt bollplank, men är väldigt osäker på att du hade velat det, så ännu kan jag inte röja min riktiga identitet..... Men, vem vet, kanske en annan dag!! Upp med mungiporna, och hitta nån att lätta ditt hjärta för, innan det spricker!!
Ha en härlig dag!!

2008-05-15 @ 07:18:44
Postat av: Petra

Låter som att du har det ganska tufft nu. Vet att det låter sååå klyschigt, men efter varje uppförsbacke går det nerför. Jag lovar.
Ibland är det dessutom lättare att älta jobbiga saker med folk som inte är så inblandade eller som man egentligen inte känner så väl, så bara så du vet så är du mer än välkommen att äta Ben&Jerrys i min hammock om du behöver lite mer terapi. ;-)

2008-05-15 @ 09:29:30
URL: http://iconfess.blogg.se
Postat av: Sambon

Jag finns här mitt hjärta! Det står ju på svarta tavlan hemma också men det tål att upprepas om och om igen så att du känner att jag är och vill vara din "klippa".
Och som vår gode vän Gadell säger " de e bara å bryta ihop å gå vidare"
I like you I lööööööv you

2008-05-15 @ 10:31:35
Postat av: Din trogna väninna

Älskade lilla Sara... Som sagt...Du vet att du inte är ensam i stormen.. Vi står här tillsammans och turas om att hålla i paraplyet:) Ibland blåser det för jävligt, pissregnar från sidan och vi som inte väger så mycket blåser nästan omkull! Vet du vad som e det bästa mitt i alltihopa då? Jo, att du och jag ändå kan skratta åt det! Jag älskar hur vi mitt i allt vi går igenom, bara låter oss skämta om allt det patetiska emellanåt. Jag tror inte att man ska ta allt på stenhårt allvar och aldrig tränga undan tråkiga känslor... Nej ibland bara behövs det lättas upp. Och jävlas livet med oss så jävlas vi tillbaka! Så ikväll my darling kommer du till mig på massage och sedan köper vi tio liter glass och sätter oss vid Röda sten o kollar på solnedgången medan vi skrattar rått åt det som försöker bryta ner oss men ALDRIG kommer att lyckas. Vi är nämligen de starkaste, bästa, roligaste och snyggaste människorna jag vet:)

2008-05-15 @ 11:09:34
Postat av: sara

TACK, alla underbara ni som skrivit kommentarer, ringt och skickat sms.

Vad underbart fina ni är och vad omtyckt jag faktiskt känner mig :)

2008-05-15 @ 22:28:41
URL: http://vildhallonet.blogg.se
Postat av: Erik

We like you for being you!! Tänk om du skulle varit nån annan istället för dig själv...
med lite otur så hade du kunnat vara sjuuuuuuuuuuukt tråkig
=)
Men nu blev ju du DU!

Life is a rollercoaster just got to ride it...

Btw... jag är bra på att bolla, bollar och tankar!

love you

2008-05-16 @ 07:58:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0