1 och 2

Jag har tänkt på en sak... Eller två saker egentligen!

Jo, det är ju en rätt stor procent av mänskligheten som har något slags synfel och marknaden för linser och glasögon verkar ju blomstra som aldrig förr.
Min tanke (eller kanske fråga snarare) är huruvida vi människor genom åren har avlat fram denna genetiska(?) svaghet och hur är det i så fall med synfel inom djurvärlden?

Hur många rådjur, elefanter, möss och örnar ligger med en artfrände med synfel och hur många av deras ungar föds i så fall med detta?
En närsynt örn måste ju vara en svältande örn och ett skelande rådjur borde vara ett rådjur med blåmärken som har blåmärken... Eller?

Sköter naturen sitt och gör sig av med individer med synfel eller vandrar de stackars satarna stilla runt i det hemliga?

Mitt andra huvudbry just nu är Göteborgs tiggare.
De håller mestadels till runt Nordstan/Avenyn och de sitter hela dagarna på bara backen med sina sorgliga uppsyner och olika bilder på Jesus Kristus.

Hur är det möjligt, att dessa tillsynes så hemlösa, urfattiga och ensamma stackars människorna är så runda i hullet?
Nog för att onyttig mat är billigare än nyttig, men övervikt???
Hur mycket pengar får de egentligen in på en dag?
Jag får inte ihop det.

Är det en organiserad verksamhet?
Sitter det en kuppledare högst upp som fullkomligt håvar in massa pengar och sedan matar kvinnorna och männen med McDonald's så de får detta specklager att kunna sitta stilla på, utomhus, hela vintern lång?
Är det flyktingar som hamnat i någon idiots händer? Är det någon som tvingar dem till att sitta och se bedrövliga ut 24/7
Jag undrar så...

Själv skulle jag nog aldrig få för mig att ge pengar till någon av Göteborgs tysta tiggare.

De sönderknarkade och skinntorrt utmärglade Faktumförsäljarna däremot.
Till dem ger jag mer än gärna mina bidrag varje månad.
Jag menar; De försöker ju i alla fall.
Dessa män och kvinnor måste själva köpa de tidningar som de säljer och vad de sedan gör med sina intjänade pengar är inte min sak.

Nej, vill du ha pengar från mig får du allt lyfta på arslet och kämpa lite själv!

Kommentarer
Postat av: Petra

Kunde inte hålla med mer! (Angående tiggeri och faktumförsäljare alltså. Det där med djur och synfel har jag inte grubblat så mycket över... innan.)

Puss

2010-04-08 @ 23:26:28
URL: http://iconfess.blogg.se/
Postat av: jojo

Enda djuret som klarar sig är Zebra.



Om tiggare slänger fram sin tigg-kopp brukar jag lägga kvitton där. NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ, jag brukar vissa gånger gå och handla en kopp varm choklad och ge (om det är vinter) eller en smörgås, för det är det enda sättet att se ifall de verkligen tigger pengar till mat. Men många gånger känns det hemsk att bidra till en som lite senare besöker Systembolaget. Supandet kan de betala själva.

2010-04-10 @ 18:05:10
URL: http://femhjartanochjag.blogg.se/
Postat av: Gaffla

Det är ju det som är problemet att folk ger dom mackor och Mc donalds istället för pengar. tro fan att dom blir feta. Sen är det ju oxå en annan sak, att om du inte har något hull utan är en riktig tanig jävul så fixar du ju inte att ligga mer än i en kvart i denna vargavinter. Dom år Romer och hänger nog ihop och pengar tjärnar dom nog oxå, annars skulle dom ju oxå lära sig att spela dragspel. Och dom riktiga lodisarna dom tycker jag att man kan bre på riktigt mkt till. minst en hundring eller varför inte en röding till och med om man har en bra månad, för man vet ju själv vad knetchet e dyrt för att inte tala om heroinet. word!

2010-04-12 @ 01:24:21
URL: http://www.youtube.com/watch?v=kCwaRfi-c48
Postat av: Sara

Åh, Gaffla!

Jag har verkligen saknat dig. Du anar inte hur glad jag blir att se dig i mitt liv igen:)

Word!

2010-04-12 @ 12:29:22
URL: http://vildhallonet.blogg.se/
Postat av: Mia

Men hallå!! Hr du slutat blogga? Hur skall jag då kunna hålla kolla på vad som händer hemma???

;-)

2010-05-04 @ 23:03:51
URL: http://thesweetlifeinrion.blogg.se/
Postat av: Gaffla

det är ju inte tätt mellan uppdateringarna här.

2010-05-10 @ 23:27:05
URL: http://stopclownpornnow.org
Postat av: Malin

Gillar om det du skrev! Underhållande att se en del fina grejer och inte endast det vanliga grejerna som man kan läsa om typ alltid. ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0